Bafétimbi Gomis duplája: könnyed francia győzelem Ecuador ellen

Vágólapra másolva!
2008.05.27. 23:43
Barátságos mérkőzésen, Bafétimbi Gomis két góljával magabiztos győzelmet aratott a francia válogatott Ecuador ellen. A Saint-Etienne játékosa a találkozó 59. és 85. percében talált az ellenfél kapujába, kialakítva ezzel a 2–0-s végeredményt.
Fotó: Reuters
Fotó: Reuters

Bafétimbi Gomis, a Saint-Etienne színes bőrű játékosa a franciák soros meglepetésembere. A csatár az Ecuador elleni barátságos mérkőzésen némiképp igazolta a szövetségi kapitány, Raymond Domenech húzását, s két gólt szerzett az Ecuador elleni barátságos mérkőzésen.

A (talán) David Trezeguet helyett behívott támadó az 59. percben talált először az ellnfél kapujába, majd a 85. percben megduplázva a francia előnyt, kialakította a 2–0-s végeredményt.

Debütálásnak nem rossz. Merthogy ez volt Gomis első fellépése a francia nagyválogatottban.

A mérkőzésen az első nagyjelenete az 59. percben érkezett el a Saint-Etienne csatárának. Ekkor Hatem Ben Arfa remek passzal találta meg a középen, a tizenhatos előterében helyezkedő Gomist, aki miután megszelídítette a labdát, betört két ecuadori között a tizenhatoson belülre és a vendégcsapat kapujába lőtt.

A második nagyjelenet a 85. percben jött el, ekkor egy gyönyörű kapáslövés után kötött ki a labda az ecuadori hálóban.

A francia válogatott tehát az Európa-bajnokságra való felkészülés jegyében simán nyert, s úgy tűnik Domenech mostani váratlan húzása is nagyon bejött.

BARÁTSÁGOS MÉRKŐZÉS

EREDMÉNY
Franciaország–Ecuador 2–0 (Gomis 59., 85.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik