Scolari kihirdette a portugál keretet, amelyben Maniche nem kapott helyet

Vágólapra másolva!
2008.05.12. 23:45
Címkék
Luiz Felipe Scolari, a portugál válogatott szövetségi kapitánya kihirdette az Európa-bajnokságra utazó keretét. A legnagyobb név, amely nem szerepel a huszonhármas listán, Nuno Maniche-é. Érdekesség, hogy Scolari mindössze egy balhátvédet visz magával az osztrák–svájci közös rendezésű Eb-re.
Maniche (jobbra) idén júniusban nem csaphat össze Torsten Frings-szel
Foto: Imago
Maniche (jobbra) idén júniusban nem csaphat össze Torsten Frings-szel
Maniche (jobbra) idén júniusban nem csaphat össze Torsten Frings-szel
Foto: Imago
Maniche (jobbra) idén júniusban nem csaphat össze Torsten Frings-szel

Luiz Felipe Scolari nemrég elmondta, hogy lesz majd pár meglepetés az Európa-bajnokságra utazó portugál keretben. A luzitánok brazil szövetségi kapitánya ma megnevezte azt a huszonhárom játékost, akikre számítani fog a júniusi seregszemlén.

A legnagyobb kimaradó kétségtelenül Nuno Maniche, aki az elmúlt években meghatározó tagja volt a portugál csapatnak, ám úgy tűnik, sokba került neki, hogy klubcsapatában, az Interben csak elvétve kap lehetőséget.

A kapusposzton Quim, Ricardo és Rui Patrício került be a keretbe.

A hátvédsor annyiból lehet meglepő, hogy Jorge Ribeiro személyében mindössze egy bal oldali védő szerepel az utazó játékosok között.

Egyesek tudni vélték, hogy Paulo Ferreira, a Chelsea jobbhátvédje ezúttal csak a tévében nézheti majd a kontinensviadalt, de végül megnyugodhatott, számít rá Scolari.

A portugál válogatott ezúttal is titkos (vagy nem is olyan titkos) esélyesként utazik az aktuális tornára, amely nem is meglepetés, ha végignézzük a támadószekciót.

Itt ugyanis olyan játékosok szerepelnek, mint az aranycipő, és az aranylabda legnagyobb várományosa, Cristiano Ronaldo, a fél Európa által körüludvarolt Ricardo Quaresma, vagy a Manchesterben egyre érettebb játékossá fejlődő Nani.

Rajtuk kívül Deco, Simao Sabrosa és Nuno Gomes sem számít kutyaütőnek.

Portugáliát az A csoportba sorsolták, ahol rajtuk kívül Svájc, Törökország és Csehország szerepel.

A PORTUGÁL KERET

Kapusok: Quim (Benfica), Ricardo (Betis), Rui Patrício (Sporting).
Védők: Bruno Alves (Porto), Fernando Meira (Stuttgart), Jorge Ribeiro (Boavista), Bosingwa (Porto), Pepe (Real Madrid), Miguel (Valencia), Paulo Ferreira (Chelsea), Ricardo Carvalho (Chelsea).
Középpályások: Deco (Barcelona), Petit (Benfica), João Moutinho (Sporting), Miguel Veloso (Sporting), Raúl Meireles (Porto), Cristiano Ronaldo (Manchester United), Nani (Manchester United), Ricardo Quaresma (Porto), Simão Sabrosa (Atletico Madrid).
Csatárok: Hélder Postiga (Panatinaikosz), Hugo Almeida (Werder Bremen), Nuno Gomes (Benfica)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik