A fehérváriak ellen nem lehet védekezni

A mérkőzésről tudósított: SZÉKELYHIDI JÁNOS, ZOMBORI ANDRÁSA mérkőzésről tudósított: SZÉKELYHIDI JÁNOS, ZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2008.05.11. 01:20
Címkék
Az első játékrészben csak mezőnyfölényben játszott az FC Fehérvár, a folytatásban azonban szerencsés öngóllal előnyt is szerzett. A Diósgyőr fordíthatott volna, ám ziccert hibázott, ezt pedig a hazai csapat két góllal büntette.

Pénteken Erwin Koeman kihirdette a válogatott keretet, és mert a május 24-i magyar–görög, illetve az egy héttel később rendezendő magyar–horvát találkozó másnapján is bajnoki forduló lesz, a holland szakember az élen álló négy együttesből nem válogatott. A szövetségi kapitány huszonnégy jelöltjéből mindössze ketten szerepelnek a honi bajnokságban: Sebők Zsolt az FC Fehérvár, Köteles László pedig a DVTK kapusa. Mivel csapataik szombaton egymás ellen meccseltek, arra voltunk kíváncsiak, milyen formában vannak, illetve kapusedzőik, Disztl Péter és Veréb György miként vélekedik behívásukról.

Ha valaki azt gondolja, hogy a Videoton emblematikus figurája, Disztl Péter meglepődött tanítványa meghívásán, az téved.

„Sebők Zsolt már kész kapus volt, amikor nyáron elkezdtünk együtt dolgozni, és nem tagadom, számítottam rá, hogy előbb-utóbb kiérdemli a kapitány bizalmát – mondta a korábbi 37-szeres válogatott kapus. –

Az edzéseken nem kell őt noszogatni, ugyanúgy áll a munkához, ahogy annak idején én, és ahogy azt mindig is megköveteltem a kezem alatt dolgozó labdarúgóktól. Természetesen örülök a meghívásának, de ne nekem gratuláljanak, hanem neki. Ez az ő sikere, még ha az edzéseken közösen dolgozunk is érte.”

Hogy milyen formában van a hazaiak kapusa, sokáig nem derült ki, bravúrra a másik oldalon azonban már a kezdés után szükség volt: Köteles Lászlónak nagyon kellett koncentrálnia, hogy hárítsa Mohl Dávid bombáját. A kapus azonban kétszer tehetetlen volt, így a borsodi egylet már ötvenöt kapott gólnál járt a bajnokságban. Nem kevés ez huszonhat mérkőzésen, ráadásul ezt nem is mi jegyeztük meg, hanem a piros-fehérek kapuslegendája, Veréb György.

„Jó kapusunk van, a védelmünket rutinos futballisták alkotják, vagyis nem lenne szabad ennyi gólt összehoznunk – mondta a legendás kapus, Veréb György. – Amikor Laci tavaly nyáron Vácról hozzánk került, azt mondta, válogatott akar lenni. Sokat dolgozik álma valóra váltásáért, nem tudok tőle olyat kérni, amit ne csinálna meg azonnal. Noha az edzők jobbára az idősebb, rutinosabb kapusokat favorizálják, remélem, hamarosan bemutatkozhat a nemzeti együttesben.”

A látottak alapján azt mondhatjuk, Erwin Koeman nem hibázott a két futballista válogatott keretbe hívásával.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik