Egy hónapon belül

B. R.B. R.
Vágólapra másolva!
2008.04.29. 17:39
Címkék

A hét végi csehországi Világ kupa-verseny az utolsó vb-válogató, utána a szövetségi kapitányok kijelölik a május 29én kezdődő budapesti világbajnokság magyar résztvevőit, illetve kiderül, hogy ki milyen szerepet kap a hazai rendezésű világversenyen.

Ezzel párhuzamosan az eddigi, jobbára „láthatatlan” szervezési munka után elindulnak a munkagépek, megkezdődik a versenyhelyszínek kialakítása, a mobil uszoda telepítése, illetve a lovaspálya földmunkája.

„Kevesebb mint egy hónap múlva rajt, a szervezés az utolsó, egyben leglátványosabb részéhez érkezett. Külső munkálatok azért eddig is zajlottak, a végéhez érkezett az úszásnak, a lovaglásnak és a futásnak otthont adó SYMA-csarnok melletti szoborpark, illetve a salakos futópálya felújítása” – számolt be a helyzetről Pécsi Gábor, a vb szervező bizottságának elnöke, aki hozzátette, elkészült a vb-re kialakított vadonatúj akadálypark. A vége felé jár a lóállomány feltöltése is, a budapesti és a székesfehérvári öttusalovak mellett az ország minden tájáról ajánlottak fel négylábúakat a vb-re, ezek szemlézése lassan befejeződik. A lovak két nappal a rajt előtt foglalják majd el a sátoristállókat a szoborparkban. Napokon belül megkezdődik az belépők árusítása is, bár a hatnapos verseny nagy részét ingyen meg lehet nézni.

„A selejtezőkre, a váltóversenyekre, illetve az egyéni döntők délelőtti két számára, azaz a lövészetre és a vívásra jegy nélkül be lehet jönni. Akinek nincs lehetősége a helyszínen drukkolni, az élő internetes közvetítést több kamerán keresztül nézheti majd, de rendelkezésre áll a szerkesztett adás is, amelyet a www.ottusavb.hu honlapon találnak meg” – mondta Pécsi Gábor. A szurkolók a versenyek között öttusatörténelmet is tanulhatnak, az 1999-es margitszigeti világbajnokságon nagy sikert aratott kiállítás az utóbbi kilenc év magyar sikereivel kiegészülve várja majd a látogatókat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik