Veszprémi henger

CH GÁLL ANDRÁS, DONÁT TAMÁS, SIMON JÓZSEFCH GÁLL ANDRÁS, DONÁT TAMÁS, SIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2008.04.27. 01:13
Címkék
Magas színvonalú, jó küzdelmet látott a veszprémi közönség az egyik fél harmadik győzelméig tartó bajnoki döntő első találkozóján, amelyet végig vezetve, remek játékkal nyert meg az MKB Veszprém a címvédő PickSzeged ellen.

Mindkét csapat játékosai és vezetői napok óta arról beszéltek, hogy túltették magukat a hat nappal ezelőtti Magyar Kupadöntőben és a találkozó után történt sajnálatos eseményeken. Azért a szombati csata előtt még mindkét oldal hangoztatta a maga vélt igazát, de a hangsúly már nem a lecsengett kupadöntőn, hanem az egyik fél harmadik győzelméig tartó finálén volt.

Iváncsik Gergő combsérülése rendbe jött, és testvére, Tamás sem fájlalta már a térdét. Ennek azért volt jelentősége, mert Mocsai Lajos edző így a leggyorsabb támadósorát küldhette pályára a bajnok Pick ellen. A szegediek közül a három mérkőzésre eltiltott Bajusz Sándor hiányzott, valamint gondot okozott a vendégeknek Puljezevics Nenad felkarsérülése.

Rettentően erőszakos, de sportszerű és fegyelmezett védekezéssel kezdett mindkét csapat, és az 5. percig csak egy-egy gólt lőtt az MKB és a Pick is. Dejan Perics gyakrabban találkozott a labdával, mint a másik oldalon Puljezevics, s a szegedieknél az is problémát jelentett, hogy 7–3-ig csak Danijel Andjelkovics lőtt gólt. Adrian Petrea és Krivokapics Milorad kísérletei viszszapattantak a hazai védőfalról, miközben Eklemovics Nikola pompásan irányította a Veszprémet, amelyben 11–5-ig Marko Vujin ötször talált be.

A Szeged dolgát nehezítette, hogy szerény beállójátékát nem tudta ellensúlyozni átlövésekkel, valamint a védekezése is nehezen állt össze (15–8). Feltűnő, szándékos szabálytalanságok még véletlenül sem tarkították a szinte steril körülmények között zajló összecsapást, a játékosok végezték a dolgukat: szórakoztatták a közönséget. A csata alakulása persze főleg a veszprémieknek tetszett (22–12), miközben a Pick kapust cserélt, valamint nyitott védekezési variációt választott. A hazaiak védekezése majdnem hibátlan volt, a Szeged pedig a második félidő közepétől már csak arra törekedett, hogy elkerülje a két számjegyű vereséget (25–14). A védekezésre egyre kevésbé figyeltek a csapatok, a Veszprém emberelőnyben is gólokat kapott. Az átlövők olykor tíz méterről is betaláltak, a hazaiaknál pedig 30–20-nál Tatai Péter állt a kapuba. Az MKB-nál Putics Barna szerepelt a bal szélen, a szegedieknél pedig visszatért a pályára a kezdőcsa-pat (30–22). A hazaiaknak a végjátékban már csak az volt a dolguk, hogy a közönséget szórakoztassák. A döntő második találkozóját május 6-án Szegeden rendezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik