Erősítés jöhet Kijevből

A mérkőzésről tudósított: KEMÉNY KRISTÓF, ZOMBORI ANDRÁSA mérkőzésről tudósított: KEMÉNY KRISTÓF, ZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2008.04.27. 01:13
Címkék
A Nyíregyháza következő hazai meccsén az MTK ellen jelen lesznek a Spartacus jövőbeli szakmai partnere, a Dinamo Kijev képviselői. Nos, ha akkor is gólokat lő és győz a csapat, Révész Attila klubmenedzser joggal bízhat abban, hogy gyümölcsöző lesz a megállapodás a két klub között.

Él az ukrán kapcsolat!

Révész Attila nyíregyházi klubmenedzser elismerte, hogy az elmúlt hetekben a próbajátékon tesztelt kijevi labdarúgók a hosszú távú szakmai kapcsolat jegyében érkeztek Magyarországra, s az egyesület a jövőben partnerszerződést köthet a legendás Dinamóval. A megállapodás értelmében a magyar együttes a nyáron megerősítheti keretét, válogathat az ukránok második csapatában szereplő labdarúgók közül, míg a tehetséges nyírségi fiatalok kipróbálhatják magukat Ukrajnában.

„A következő hazai mecscsünkre, az MTK ellen nagyszabású dzsemborit szervezünk – mondta Révész Attila. – Meghívtuk a kijevi klub képviselőit is a rendezvényre. Remélhetőleg a bajnokesélyes elleni találkozónk megtekintése is megerősíti a jövőbeli partnert arról, hogy érdemes velünk együttműködni. Hamarosan Ukrajnába utazom, és feltérképezem a lehetőségeket. Azt tervezzük, hogy a Dinamo második együtteséből hozunk el tesztelésre olyan játékosokat, akik nem férnek be az élvonalban szereplő gárdába, számunkra erősítést jelentenének, valamint szívesen jönnének Magyarországra.”

Kínálja magát a kérdés: Révész Attila haza kívánja-e csábítani az utóbbi időszakban az első csapat közelébe sem kerülő – egyébként nyíregyházi nevelésű – Farkas Balázst?

„Sajnos Balázs mostanában már a második vonalban játszó csapatnál sem alapember, így vele aligha számolunk – folytatta a klubmenedzser. – A légiós belekerült abba a kátyúba, amelybe sok külföldön profiskodó magyar: hiába edz becsülettel, a mentalitása nem megfelelő. Ez az általános vélekedés a magyar fiatalokról a Dinamo Kijevnél, azaz hiába tartják őket tehetségesnek, az ottani szekemberek állítják, nem jó a hozzáállásuk.”

A Spartacus játékosain végig látszott, hogy elszántan léptek pályára a botrányos tavaszt produkáló Siófok ellen, ám az is érthető, ha a vezetőség erősítést tervez, hiszen a védőfeladatokra koncentráló balatoni együttes több veszélyes akciót vezetett. A hazai győzelem azonban már az első félidő után borítékolható volt, ugyanis a szünetben 2–0 volt az eredmény.

A második felvonásra aztán bebizonyosodott: 1.) Aldo Dolcetti valóban a hajrában akarta megfogni az ellenfelet, az előrejátékért felelős Magasföldi József és Bonifert Péter csak a szünet után kapott lehetőséget; 2.) a Szparinál joggal büszkék a villanyvilágításra, ugyanis az 1400 luxos fényerővel működő reflektorok valóban nappali világosságot varázsoltak a hűvös nyírségi estébe (csak viszonyításképpen: a Liverpoolnál 1200 luxszal világítják meg a játékteret…)

Egy szó, mint száz: az MTK elleni meccsre érkező kijevi megfigyelők jól láthatják a játékosokat.

Kérdés: észrevesznek-e majd pozitívumot?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik