A Vasas csak begyötörte

A mérkőzésről tudósított: SOMOGYI ZSOLT, VAJDA GYÖRGYA mérkőzésről tudósított: SOMOGYI ZSOLT, VAJDA GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2008.04.26. 01:42
Címkék
A Soproni Liga 25. fordulójának nyitó mérkőzésén a Fáy utcában már-már bántóan kevés néző előtt játszott egymással a Vasas és a Zalaegerszeg. A meccset egy angyalföldi villanás döntötte el.

Kezdjük a legfontosabb hírrel: Illovszky Rudolf ott volt a péntek esti mérkőzésen. Ez természetesen nemcsak a Vasas szurkolóinak, hanem minden magyar sportkedvelőnek jó hír. A 25. fordulóban ott ült a róla elnevezett stadionban a megszokott helyén – ez azért lehet fontos, mert a Vasas korábbi remek játékosa és edzője betegeskedett, kórházban ápolták, és több mérkőzésen sem lehetett ott.

S ha már a szurkolók szóba kerültek: a Zalaegerszeg Fáy utcai fellépésén még a nálunk megszokott (de valójában megszokhatatlan...) alacsony nézőszámhoz viszonyítva is bántóan kevesen voltak, s ennek ezúttal nem csak a gyötrelmes színvonal volt az oka. Mint ismert, két különböző televíziós csatorna is műsorára tűzte a Vasas meccsét: az egyik a futballcsapatét, a másik a vízipólósok bajnoki döntőjét. A „képernyő” nagy úr, így a két szakosztály tehetetlen volt, amikor kiderült, ütköznek az időpontok. Márpedig manapság néhány száz néző távolléte is szemet szúr, mert az nem kétséges, hogy a legtöbb angyalföldi rajongó mindkét találkozót szívesen megtekintette volna. Egy őszhajú úr például arról beszélt, hogy hiába közvetítette ezt a találkozót a televízió, ő Szekszárdról autózott a fővárosba, és cammogott keresztül a péntek délutáni dugón, csakhogy lássa kedvenceit.

Már ha éppen lehetett látni: a fel-feltámadó szél ugyanis a játékteret körülvevő salakos futópályáról a szurkolók szemébe fújta a port, nem kevés kellemetlenséget okozva ezzel. Ugyanakkor az is tény, hogy a létesítmény látványos fejlődésnek indult. A műfüves edzőpályán villanyfény mellett edzettek a gyerekek, az utánpótlás számára új öltözők épülnek, modernizálódik tehát az aréna, s annak környéke.

A szurkolók arról is beszéltek: a magyar válogatott új szövetségi kapitánya, a holland Erwin Koeman talán Angyalföldön kezdi meg az ismerkedést a honi futballal. Akik ebben hittek, alaposan melléfogtak, mert az új helyett csak a régi kapitány nézte meg a találkozót – Várhidi Pétert azzal ugratták a nézők, egészen kisimult az arca, mióta nem ő irányítja a nemzeti tizenegyet.

Információink szerint Mészöly Géza, a Vasas vezetőedzője lehet a holland kapitány segítője (erről olvashatnak a 2. odalon is). Az is erősítheti ezt a feltételezést, hogy a két szakember néhány éve találkozott egymással, amikor Mészöly Géza az Újpest, Erwin Koeman pedig a Feyenoord alkalmazottja volt, és a két csapat Siófokon játszott barátságos mérkőzést, mi több, a két klub között együttműködési megállapodás született.

A szóbeszédekkel szembesítettük Mészöly Gézát, aki lapunk kérdésére azt mondta: ő jelenleg a Vasas edzője, arra szeretne koncentrálni, hogy a piros-kékekkel minél jobb helyezést érjenek el. Ahogy mondani szokás: az edző tehát nem erősítette meg, de nem is cáfolta értesülésünket...

Mindenesetre most egykönnyen nem is engednék el a Fáy utcából a szakembert, hiszen a csapat győzni tudott. Győzni, mégpedig ezúttal meggyőzőbb futballal, hiszen a piros-kékek szinte végig uralták a mérkőzést.

Azonban – ha marad a csapat mellett – lesz munkája bőven Mészöly Gézának, mert a helyzetkihasználás hatékonyságán még van mit javítani.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik