Euroligás a Honvéd

RÁC BENEDEK BALÁZS, THÉKES ISTVÁNRÁC BENEDEK BALÁZS, THÉKES ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2008.04.25. 00:55
Címkék

Szegeden aratott fölényes győzelmével a Domino-Honvéd megszerezte a bajnokság harmadik helyét, azaz a következő szezonban is elindulhat az Euroligában. A szombati, Kőér utcai partit 13–10-re megnyerő dominósok sokmozgásos támadójátékának három remekbeszabott akciógól volt a jutalma, sorrendben Bárány Attila, Szivós Márton és Fodor Rajmund volt eredményes. Válaszként Weszelovszky László előbb előnyből mattolta Gergely Istvánt, később egy távoli lövése is célba ért. A második felvonásban Molnár Tamás mesterhármassal lépett elő főszereplővé: kétszeres olimpiai bajnokunk kötőig kiemelkedve értékesített két emberelőnyt, ráadásként remek ívű svédcsavarja után is a hálóban landolt a labda.

A játékrész krónikájához tartozik, hogy Vindisch Ferenc kihagyott, míg a másik kapunál Varga Tamás értékesített egy ötméterest. A nagyszünetet követően mindkét fél kihasznált két-két emberelőnyt. A 24. percben, először a mérkőzés folyamán négygólosra hizlalta előnyét a fővárosi együttes. Egy másodperccel a támadóidő lejárta előtt Szivós a félpálya közeléből eleresztett egy svédcsavart, és a labda mindenki megdöbbenésére Baksa László kezén átkacsázva került a bal alsó sarokba. Amikor a záró negyed derekán a mezőny legjobbja, Molnár ötgólosra növelte a tavalyi ezüstérmes előnyét, a felek tisztában voltak azzal, hogy minden eldőlt. A Honvéd jövőre ismét az európai elitsorozatban próbálkozhat, míg a Szeged újra a LEN-kupában próbálhat szerencsét.

A Népligetben kapufázásban az Újpest volt a jobb – ám mivel a gólok tekintetében eredményesebb volt a hazai pályán játszó Ferencváros, a vasárnapi harmadik mérkőzés dönt arról, hogy melyik csapat végez az ötödik helyen, és indulhat a következő szezonban a LEN-kupában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik