Görbicz nélkül a BL-ben

BERECZKY ATTILA, HAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEFBERECZKY ATTILA, HAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2008.04.15. 00:45
Címkék
A vasárnapi MK-döntőben (Győri Audi ETO–Dunaferr NK 30–20) bokasérülést szenvedett Görbicz Anita, a sorozatban negyedik hazai kupasikerüket arató győriek egyik vezéregyénisége, akinek felépülése három-öt hétig tarthat.

Nem történt semmi meglepő Győrben a Halászi Takarék Magyar Kupa négyes döntőjében, hiszen a toronymagas favorit Audi ETO nyerte meg a díszes serleget – sorozatban negyedszer. Az orosz Zvezda Zvenyigorod elleni BLelődöntőre készülő Rába-parti együttes végig magabiztosan kézilabdázott, s bár szombaton, a Budapest Bank-FTC elleni elődöntőben (29–25) néha akadozott a gépezet, egy pillanatig sem forgott veszélyben a győriek sikere. A vasárnapi fináléban 30–20-ra nyert a csapat a Dunaferr ellen, ugyanakkor a vesztesége is roppant jelentős volt: Görbicz Anita súlyos bokasérülést szenvedett a kissé egyoldalú csata második félidejében, s ölben kellett levinni a küzdőtérről.

Joggal fáj Konkoly Csaba vezetőedző feje a BL-ütközet előtt, ám a szakember gondjain enyhíthet, hogy sérülésből felépülő két kulcsjátékosa, Pálinger Katalin kapus és az átlövő Tomori Zsuzsanna egyaránt jó formában játszott, akárcsak az együttes többi válogatott klasszisa.

A kulcskérdés persze Görbicz sérülése.

Ez foglalkoztatja mind a sportág barátait, mind az ellenfeleket. Folynak a találgatások, meddig tarthat a világ legjobb irányítójának felépülése, valamint miként enyhíthető a hiányából fakadó nehézségek hosszú sora a Győri Audiban.

Görbicz Anita az MK-finálé hajráját jeges tömlővel a lábán nézte, de a diadalért járó míves trófea átvételére és magasba emelésére bebicegett a pályára. Együtt örült társaival, amikor Kiss István MKSZ-elnök kiosztotta a győrieknek az aranyérmeket, de a fájdalmát nem tudta titkolni.

A csarnokban megállapított gyors diagnózist megerősítették a Petz Aladár megyei kórházban hétfőn elvégzett tüzetesebb orvosi vizsgálatok, amelyekről dr. Szálasi László csapatorvost kérdeztük.

„A röntgenfelvételeket Balogh Péter főorvossal értékeltük, s megerősíthetem, Görbicz Anita súlyos bokaszalag-sérülést szenvedett – mondta az orvos. – A játékos elmondta, hogy az egyik dunaújvárosi riválisa ráesett a lábára, s ez súlyosabbá tette a bajt. Görbicz lábára úgynevezett pihentető sín került, és máris megkezdtük a fizikoterápiás kezelését. Gyógyulása időtartamát nem lehet pontosan meghatározni, de várhatóan három–öt hétig tart. A válogatott irányítójának még hétfőn délelőtt is erős fájdalmai voltak.”

Görbicz mielőbbi felépülését szolgálhatják az MKSZ tulajdonában levő különleges terápiás készülékek, amelyeket hétfőn Mezei Csaba, a válogatott masszőre vitt Győrbe. Ezekkel Cseh Zsolt, a helyi együttes gyúrója a kézilabdázó lakásán igyekszik segíteni a gyógyulást, amely így – a szakemberek szerint – 25–30 százalékkal gyorsulhat.

„Az orvosok szerint két szalag elaszakadt, egy pedig beszakadt – panaszkodott Görbicz Anita. – Rettentően sajnálom, hogy az évad hajrájában, nagyon fontos mérkőzések előtt sérültem meg. A kórházban nagyon alaposan megvizsgáltak, és elmondták, miként fogják gyógyítani a bokámat. Nem kétséges, mindenki azon fáradozik, hogy gyorsan felépüljek, de egyelőre a fekvőgipszben is fáj a lábam. Egy hétig marad rajta ez a rögzítés, majd két hétre járógipszet vagy más rögzítőkötést kapok. Az is lehet, hogy öt hétig tart a gyógyulás, ám én mindent elkövetek, hogy a Zvenyigorod elleni BL-elődöntő visszavágójára, vagyis április huszonhetedikére felépüljek. Állítólag ez csoda lenne, de talán nem lehetetlen.”

A győri együttesről a 24. oldalon is olvashat

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik