Biztos, de mellékes egerszegi győzelem

A mérkőzésről tudósított: JUTASI RÓBERT, SOMOGYI ZSOLTA mérkőzésről tudósított: JUTASI RÓBERT, SOMOGYI ZSOLT
Vágólapra másolva!
2008.04.15. 00:45
Címkék
Megy vagy marad? Leginkább ezt a kérdést lehet hallani Szlavko Petroviccsal, a ZTE edzőjével kapcsolatban. Sokan tudni vélik, aligha marad Egerszegen a szakvezető. Kaposváron arra voltunk kíváncsiak, hogyan reagál az eseményekre az állítólag a kirúgás szélén álló tréner.

A ZTE napi ügyeit jól ismerők szerint manapság a legfőbb kérdés Szlavko Petrovics helyzete Zalaegerszegen.

Bizony edzőváltásról suttognak, s a petykákat megerősíteni vélik mindazok, akik úgymond olvastak a sorok között. Hiszen éppen lapunkban nyilatkozta Nagy Ferenc, a ZTE elnöke, hogy egyetlen rosszul sikerült meccs, egy gól nem sokkolhat heteken keresztül egy csapatot – vagy ha sokkol, akkor az nem csak a labdarúgók felelőssége.

Aki nem tudná: a tavaly nyáron jelentős átalakuláson áteső egerszegiek ragyogóan kezdték a tavaszi szezont: idegenben három góllal legyőzték a Paksot (3–0), majd helyenként látványos játékkal, közönségszórakoztató futballal, hasonló különbséggel ütötték ki a bajnokaspiráns Újpestet (4–1). A ragyogó kezdés folytatódni látszott, amikor Diósgyőrben az utolsó pillanatokig vezetett a ZTE, ám akkor a DVTK egyenlíteni tudott. Milyen az élet? Éppen az a Sebők Vilmos rúgta a borsodiak gólját, akit elüldöztek Zalaegerszegről. A kezdeti lendület megtört, a csapat a középmezőnyben ragadt, s úgy tetszik, mintha a játékosok nem térnének magukhoz – sokak szerint ezt a helyzetet képtelen kezelni Szlavko Petrovics, ezért válnának meg tőle… Így a kívülálló talán azt gondolhatta volna, hogy egy idegenbeli mérkőzésen, amikor a ZTE az ötödik percben vezetést szerez, a szakember kiugrik a bőréből boldogságában, ehhez képest Szlavko Petrovics Roguy Meyé találatánál sötét színű mackóalsójából papírlapot vett elő, és valamit ráfirkantott. A kispadon mellette ülők persze csaknem a pályára szaladtak örömükben, ölelgették, csókolgatták egymást, hiszen ők sem emlékeznek arra, mikor kezdtek ilyen jól mérkőzést (a ZTE az előző öt bajnoki találkozón két pontot szerzett, azaz tizenhármat veszített el…)

Nem sokkal később Sorin Botist talpalták le, és a vendégkispad csaknem egy emberként indult meg az oldalvonal felé, hogy felhívja Bognár Tamás játékvezető figyelmét a szabálytalanságra – csak Szlavko Petrovics maradt higgadt.

Mikor azt gondoltuk volna, az edzőt hidegen hagyják a pályán történtek, s ez akár azt is jelentheti, hogy beletörődött a sorsába, egy látszólag ártalmatlan szituációnál felpattant, éktelen haragra gerjedt, és üvöltözni kezdett. Vélhetően arra gondolt, hogy a szerbül elhadart monológját a kaposvári stadionban kevesen értik, de ebben tévedett. „Hol a fenében kóvályogsz, mi a túrót csinálsz ott elöl, azonnal gyere vissza!” – a labdavesztést követően Ivan Davidovnak adott utasítást. Persze nem szó szerint fordítottuk, mert aligha bírta volna el a nyomdafesték. Pedig a jelek szerint a kaposvári mérkőzés nem befolyásolja már döntően Szlavko Petrovics sorsát. Ugyanis úgy értesültünk, hogy az egerszegiek vezetősége – az eredmények ismeretében érthetően – nem elégedett a tréner munkájával, ezért borítékolható a váltás, ám ezzel nyugodtan meg lehet várni a bajnokság végét.

De ki lehet az utód?

Úgy értesültünk, hogy erre a válaszra a pénz adhatja meg a választ: az orosz gázipari óriás, a Gazprom Magyarországon keres befektetési lehetőségeket, és szívesen beszállna az egerszegi focibizniszbe (nem szokatlan, hogy a hatalmas multicég külföldön fialtatja a pénzét, a vállalat főtámogatója a Bundesligában szereplő Shalke 04 csapatának is). A hírek szerint folynak a tárgyalások, sőt előrehaladott állapotban vannak, márpedig ha aláírás kerülne egy szerződésre e cég és a csapat között, a ZTE a leggazdagabb magyar klubbá avanzsálhatna, s lehetősége lenne akár a mai viszonyok között megfizethetetlennek számító edzőt alkalmazni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik