Ennyit tudnak

VINCZE ANDRÁSVINCZE ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2008.04.14. 00:09
Új befektető, pénz és persze merész álmok a másodosztályban szerzett bajnoki címről, élvonalbeli aranyéremről és Bajnokok Ligája-szereplésről 2010-ben.

A realitás: a Ferencváros tegnap Makón 2–2-es döntetlent ért el. Az eredményen nem köszörülném a tollhegyet, hiszen a makói csapat nagyon jól szerepelt idáig is, mint ahogyan meghagyom a statisztikusoknak azt az örömöt, hogy kiszámolják, ezek után hogyan lehet NB I-es az FTC.

A futballban ugyanis nincs egyenlőbb az egyenlőbbnél: ha a Kecskemét vagy a Szolnok jut fel az élvonalba, annak ugyanúgy kell örülni, mintha a következő évadban ismét a zöld-fehérek futballistáinak a stoplija tépné ki a füvet Kaposvártól Debrecenig.

Hanem a bűnbakkeresés az, ami igazán elgondolkodtató. Hogy ebben a nihilben ki a hibás a Fradinál?

Az edző, Csank János, aki nem ad elég tüzet a Fradi futballjához, és aki előszeretettel hivatkozik arra, hogy a rossz talajú pályákon nem lehet jól futballozni (csendben mondva: a kecskemétieknek, a szolnokiaknak valahogy csak sikerül....); a játékosok, akik között több az „öregfiú”, mint a saját nevelésű tehetség; vagy éppen a fiatalok, illetve a légiósok, akiknek a futballtudása ezek szerint nem elég még az NB II-ben sem?

Ha már ilyen hasasra sikeredett a felsorolás, akkor mondhatjuk: így minden együtt adja ki azt, ami a mostani Fradit jellemzi.

A makói találkozó után nyilatkozó Lisztes Krisztián kórképet állított ki a jelenkori ferencvárosi fociról: „Ne álltassuk magunkat, hetek óta nem játszunk jól. Lehet, hogy sokaknak tetszett a meccs, de a futballunk sok kívánnivalót hagyott maga után. Leginkább az eredményesség kérhető számon rajtunk…”

Így van, hiszen az FTC eredményességi mutatója 38 százalékos a fontosabbnak mondott meccseken: a csapat az ősszel kikapott a Szolnoktól az Üllői úton 2–1-re, Kecskeméten 4–0-ra, 1–1-es döntetlent játszott hazai pályán a Makóval, a Vácot megverte idegenben 2–0-ra, majd a tavasszal otthon 1–0-ra, hogy aztán kikapjon Szolnokon 2–1-re, és játsszon most 2–2-es döntetlent a Makóval.

Tehát szűkszavúan a lényeg: így futballoznak, mert ennyit tudnak...
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik