Nem akar néző lenni Pekingben

BORSIK RICHÁRDBORSIK RICHÁRD
Vágólapra másolva!
2008.04.10. 01:58
Címkék
Sydney és Athén párbajtőröző bajnoknője nem tudta kvalifikálni magát a pekingi olimpiára. Az élet azonban nem áll meg. Nagy Tímea szerephez jut az öttusa-világbajnokságon, edzőpartnerként segíti az olimpiai felkészülést. Sőt Pekingbe is elutazik – de nem az ötkarikás játékokra.

Az MVM öttusa-világbajnokság sajtótájékoztatóján a szervezők mellett egyetlen versenyző ücsörgött a főasztalnál: a legeredményesebb aktív vívó, Nagy Tímea. A lovaspálya és a medence építésében közreműködő Hérosz Zrt. támogatottjaként egyelőre titkos akció keretében lép színre június 1-jén, a vb férfi vívódöntőjén. Ha az ember nem tudná, hogy a kétszeres olimpiai bajnok lemaradt Pekingről, azt hinné, minden a szokásos vele kapcsolatban. Nádszálvékony termet és elszánt tekintet, majd aggódó érdeklődés, hogy elmúlt-e már dél, mert akkor ő a szigorú napirend szerint már nem ehet egy falatot sem.

Hogy van?

Köszönöm, jól, bár innen a fogorvoshoz megyek, mert a minap perecropogtatás közben sajnos a fogam is reccsent.

Nem irigylem. Meg azért sem, hogy nemrég végleg búcsút kellett vennie a pekingi olimpiától. Úgy tűnik, sikerült feldolgoznia.

Lehet, hogy most nem látszik rajtam, pedig nagyon megviselt. Nem dől össze a világ, de mégiscsak sportoló vagyok... Egy érdekes dolog mindenesetre kiderült: most sokkal jobban örülök az elért eredményeimnek, mint eddig. Amíg megy a szekér, ez nem tűnik akkora teljesítménynek, a mostani események kellettek hozzá hogy rájöjjek, mi van mögöttem.

A családja, a gyerekek viszont örülhetnek, hiszen visszakapták édesanyjukat.

Ne higgye. A gyerekek, főleg a nagyobbak átérzik a helyzetet, s mivel sportolnak, tudják, mi az a vereség. Másrészt megy tovább a vívóélet, jön a pekingi csapat-világbajnokság, amelyen az olimpia programjában nem szereplő két szakág versenyzői, a női párbajtőrözők és a férfi tőrcsapatok vesznek részt, aztán az Európa-bajnokság. Edzőpartnerként pedig ugyanúgy benne leszek az olimpiai felkészülésben, mint a két kvótás, Mincza-Nébald Ildikó és Szász Emese.

Fura érzés lehet majd a csapatvébén pástra lépni Pekingben.

Különleges lesz, az biztos. Főleg azért, mert a Szász, Hormay, Mincza-Nébald, Nagy alkotta együttes ebben a felállásban aligha vív még egyszer együtt.

Nem tudok róla, hogy bármelyikük bejelentette volna a visszavonulását…

Nem, de biztos vagyok benne, hogy Szász Emesén kívül lesz olyan, aki befejezi az olimpia után.

Például ön?

Elhatároztam valamit, de csak akkor jelentem be hivatalosan, ha ezer százalékig biztos leszek benne. Voltak visszavonulásaim és visszatéréseim, több nem lesz.

A pekingi olimpián ott ül majd a lelátón?

Eszem ágában sincs, megőrülnék, ha a tribünön kellene ücsörögnöm, miközben a többiek lent vívnak – pedig felajánlották, hogy kiutazhatok. A kisebbik ok az előbb említett kínszenvedés elkerülése, de sokkal fontosabb, hogy a gyermekeimmel lehessek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik