Bravúros Fradi-győzelem

BERECZKY ATTILA, KIRIPOLSZKY TAMÁSBERECZKY ATTILA, KIRIPOLSZKY TAMÁS
Vágólapra másolva!
2008.04.04. 00:59
Címkék

Végig vezetve nyert a Budapest Bank-FTC a DVSC-Aquaticum otthonában, így Zsiga Gyula tanítványai még közelebb kerültek ahhoz, hogy a dobogón végezzenek.

Sokáig úgy tűnt, november után ismét legerősebb keretével léphet pályára a DVSC a Fradi elleni rangadón. Kedden azonban újabb játékost vesztettek el a piros-fehérek, kiderült, hogy a februárban Szlovákiából szerződtetett Tóth Erzsébet gyermeket vár, ezért rá sem számíthatott Skaliczki László szakmai igazgató. Újra ott volt viszont a debreceni kapuban az ukrán válogatott Tatjana Vorozscova, aki még a decemberi világbajnokságon sérült meg, s kéztörése után játékra jelentkezett Temes Bernadett is.

A rangadóra zsúfolásig megtelt a Hódos Imre Sportcsarnok, másfél száz szurkoló érkezett a fővárosból, így frenetikus hangulatban kezdődött a találkozó.

Szűcs Gabriella találata után először a hazai hívek örülhettek, ám a vendégek négy góllal válaszoltak, így a kezdeti idegeskedésből egyértelműen ők jöttek ki jobban. Nyugodtabbnak tűnt a Fradi, a hatalmas lelkesedéssel küzdő debreceniek a fontos pillanatokban rendre hibáztak, ám a 15. percben Szűcs így is egyenlíteni tudott (6–6). Sőt öt perccel később a remek napot kifogó Szabó Valéria már a Lokinak szerzett vezetést, s mivel hamarosan Temes is eredményes volt, 10–8-at mutatott az eredményjelző. A zöld-fehérek azonban emberelőnybe kerültek, s a létszámfölény elégnek is bizonyult nekik az egyenlítéshez. A félidőig fej fej mellett haladtak a csapatok.

A második játékrészben is a fővárosiaké volt az első periódus, Juhász Gabriella akcióból és büntetőből is gólt lőtt, s mivel Soós Viktória és Szamoránsky Piroska is betalált, hazai oldalról pedig csak Szabó volt eredményes, újra három góllal vezetett a Fradi. Kapaszkodott a Debrecen, ám csak felzárkózni tudott, amikor egyenlítési lehetőség adódott a hazaiak előtt, mindig becsúszott egy hiba, az FTC pedig kíméletlenül büntetett. Belül az utolsó öt percen 26–22-re vezettek a vendégek, s az utolsó elkeseredett hajdúsági roham csak az eredmény kozmetikázására volt elegendő. Nyert a Fradi, s a Debrecenben szerzett két ponttal már biztosnak tűnik a helye a dobogón.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik