Bezárt Gomez gólgyára

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2008.03.31. 00:49
Az első öt helyezett után a fordulót hatodikként kezdő VfB Stuttgart sem tudott nyerni a 26. játéknapon, és ezzel elszalasztotta a további felzárkózás esélyét. A címvédőnél Mario Gomez gyengélkedése volt meglepő, az előző hat bajnokiján nyolc gólig jutó támadó most láthatatlannak bizonyult.

Ahhoz képest, hogy a tavaszt két súlyos vereséggel (Schalke 1–4, Hertha 1–3) kezdte a VfB Stuttgart, és még annak a lehetősége is felvetődött, hogy minden idők második legrosszabbul szereplő címvédője legyen (a Nürnberg 1969-es kiesését nehéz lenne alulmúlni), a vasárnapi mérkőzések előtt már úgy emlegették a csapatot, mint a 26. forduló egyik lehetséges nyertesét. A kört nála jobb helyről kezdő öt gárda közül ugyanis egyik sem tudott diadalmaskodni, így a bajnok az esetleges hannoveri győzelmével pontszámban utolérte volna a negyedik Leverkusent, illetve egy pontra megközelítette volna a már BL-selejtezős harmadik helyen álló Schalkét. A feltételes mód használata azonban indokolt, mert a VfB ugyan hétmeccsesre nyújtotta veretlenségi sorozatát, de a gól nélküli döntetlennel nem ment túl sokra. A 0–0 főleg annak fényében meglepő, hogy a Stuttgart 2008-ban minden bajnokiján a kapuba talált, és 20 góllal az esztendő legtermékenyebb csapata volt a ligában.

Az eredmény az együttesen belül főleg Mario Gomez számára lehet csalódást keltő, hiszen a hírek szerint őt ezen a mérkőzésen is figyelte a két spanyol óriás, a Real Madrid (állítólag Bernd Schuster kívánságlistáján elöl szerepel honfitársa neve), valamint a Barcelona (itt már előszerződésről is suttognak), továbbá új érdeklődőként a Milan is jelentkezett („Sevcsenko biztosan nem jön hozzánk, Gomez talán igen” – mondta például Carlo Ancelotti vezetőedző). Az érdeklődés nem volt véletlen, a csatár az előző hat bajnokiján nyolc gólt szerzett (a Werder Bremennek három, a Duisburgnak két, a Herthának, a Karlsruhénak és a Rostocknak egy-egy gólt lőtt, csak a Bochum úszta meg Gomez-találat nélkül), közben a Svájc elleni válogatott mérkőzésen duplázott. Az utóbbi időben az európai csatárok közül csak Cristiano Ronaldo és Klaas-Jan Huntelaar termelte így a gólokat…

Az már egy fordulóval korábban biztossá vált, hogy ötödik Bundesliga-idényében tovább javítja az egyéni csúcsát (a korábbi szezonjaiban sorrendben 0, 0, 6 és 14 gólig jutott), hiszen a Rostock elleni volt a 15. találata, de az összterméshez nem tudott még egyet hozzátenni. Pedig most újabb pluszpontokat gyűjthetett volna a válogatott kezdőcsapatában kiadó két csatárposztért zajló versenyben, hiszen riválisai is „csendben” voltak a hétvégén. (Lukas Podolski a kivétel, ám ő pillanatnyilag nem csupán a Bayern Münchenben, de a Nationalelfben is csere.) Miroslav Klose (Bayern) csak egy félidőn keresztül szenvedett Nürnbergben, Kevin Kuranyinak (Schalke) viszont mind a kilencven percet a pályán kellett töltenie Karlsruhéban. Az eredmény viszont mindhármuk esetében ugyanaz volt: nulla gól és egy pont. Ennek azonban legfeljebb Münchenben örültek, mivel a bajorok a vetélytársak botlásai miatt újabb lépéssel közelebb kerültek a bajnoki cím visszaszerzéséhez.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik