Scolari szerint Cristiano Ronaldo pótolhatatlan csapata számára

Vágólapra másolva!
2008.03.27. 11:54
A portugálok a négy évvel ezelőtti Eb-kudarc után visszavágásra készültek a görögök elleni szerdai barátságos találkozón, de a 90 perc után ismét Karaguniszék örülhettek. A meccs után Felipe Scolari Cristiano Ronaldo hiányával magyarázta cspata vereségét.
Karagunisz (10-es mezben) az első gólját ünnepli
Karagunisz (10-es mezben) az első gólját ünnepli
Karagunisz (10-es mezben) az első gólját ünnepli
Karagunisz (10-es mezben) az első gólját ünnepli

Görögországban 2001-től számolják a labdarúgás aranykorát. Ekkor vette át ugyanis a nemzeti csapat irányítását a német Otto Renhagel. A hellének azóta sok fényes győzelmet arattak – a legemlékezetesebbet 2004-ben az EB-döntőjében– és a szerdai portugálok elleni sikerrel tovább gyarapították dicsőséglistájukat.

A Németországban, Düsseldorfban lejátszott mérkőzést úgy harangozta be a nemzetközi sportsajtó, mint a 2004-es kontinenstorna döntőjének visszavágóját.

Akkor Portugáliában óriási meglepetésre Görögország Hariszteasz góljával legyőzte Felipe Scolari együttesét. A döntő után mindenki véletlennek nevezte az eredményt, holott már a csoportmeccsek során is egyszer elpáholták a görögök a házigazdákat.

A szerda esti összecsapáson Otto Rehhagel tanítványai Jorgosz Karagunisz két 25 méterről leadott lövésével a 60. percben már 2–0-ra vezettek. A Panathinaikosz 31 éves középpályása a meccs előtt még csak kétszer volt eredményes 64 válogatottbeli szereplésén.

A portugálok egyetlen találatát Nuno Gomes szerezte a 76. percben.

Felipe Scolari a meccs után elsősorban a sérültekkel magyarázta a kudarcot. Csapatából ugyanis hiányzott a Manchester United két középpályása Cristiano Ronaldo és Nani, valamint a Barcelona sztárjára, Decóra sem számíthatott. Ráadásul a mérkőzésen megsérült Simao Sabrosa, akit már a 17. percben le kellett cserélni.

„Ez egy tesztmérkőzés volt, ezért nem kell különösebben kétségbe esnünk az eredmény miatt – nyilatkozta Scolari. – A meccs remek tanulságként szolgálhat az Európa-bajnokságra történő felkészülés során. Sajnos nagyon hiányzott Cristiano Ronaldo, aki egyedülálló képességekkel rendelkezik, ezért nem lehet őt pótolni.”

Kollégájához hasonlóan Rehhagel is figyelmeztetett arra, hogy ebből a találkozóból nem szabad messzemenő következtetéseket levonni.

A 70 éves német szakembernek az Eb után lejár a görög szövetséggel érvényben lévő szerződése, de a jövőjét firtató kérdésekre nem volt hajlandó válaszolni a meccs után.

Az Eb sorsolása alapján a két együttes legközelebb június 29-én a bécsi döntőben találkozhat egymással…

BARÁTSÁGOS MÉRKŐZÉS

PORTUGÁLIA–GÖRÖGORSZÁG 1–2 (0–1)
Düsseldorf. V: Kircher (német)
PORTUGÁLIA: Ricardo – Paulo Ferreira, Caneira (Miguel, 46.), Pepe (Bruno Alves, a szünetben), Ricardo Carvalho – Fernando Meira (Hugo Almeida, 46.), Miguel Veloso (Jorge Ribeiro, 68.), Carlos Martins, Quaresma (Raúl Meireles, 68.) – Nuno Gomes, Simao (Moutinho, 17.)
GÖRÖGORSZÁG: Nikopolidisz – Kirjakosz, Antzasz, Toroszidisz, Pacadzoglu – Baszinasz, Kacuranisz, Karagunisz, Gekasz – Hariszteasz (Szalpingidisz, 70.), Amanatidisz
G: Nuno Gomes (76.), ill. Karagunisz (33., 60.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik