Mario Gomez: Azt hiszem, ez egy egészen jól sikerült este volt!

Vágólapra másolva!
2008.03.27. 12:33
A német válogatott esélyeshez méltóan 4:0-ra lemosta a nyári Európa-bajnokság egyik házigazdáját, Svájcot. A Bázelben megrendezett mérkőzésen a hazaiak nem tudtak megbirkózni a Nationalelf csatáraival, akik közül főleg a Stuttgart klasszisa, Mario Gomez volt elemében, hiszen két alkalommal is bevette Benaglio kapuját.
Mario Gomez (balra) két góllal vette ki részét a győzelemből
Fotó: Reuters
Mario Gomez (balra) két góllal vette ki részét a győzelemből
Mario Gomez (balra) két góllal vette ki részét a győzelemből
Fotó: Reuters
Mario Gomez (balra) két góllal vette ki részét a győzelemből

Bár barátságos mérkőzésről volt szó, a német játékosok számára rendkívüli jelentőséggel bírt ez a mérkőzés, hiszen Joachim Löw fiai az utolsó találkozójukat vívták Svájc ellen a nyári Európa-bajnokságra kiutazó keret kihirdetése előtt.

A németek ennek megfelelően hatalmas akarással vetették bele magukat a csatába, és kétséget sem hagytak afelől, hogy melyik is a jobb csapat.

A történetének 800. összecsapását játszó német gárda Miroslav Klose, Lukas Podolski és Mario Gomez trió négy találatával kiütötte az enervált hazaiakat. Úgy tűnik tehát, hogy a Nationalelfnek nem lesznek csatárgondjaik az Eb-n, amelyen egybehangzó vélemény szerint az egyik fő esélyesnek számítanak.

A meccs hőse elégedetten nyilatkozott: „Azt hiszem, ez egy egészen jól sikerült este volt, hiszen 4:0-ra nyertünk. Mindent bejött, amit akartunk” – mondta Mario Gomez.

A kapitány is hasonlóan vélekedett: „Megérdemelt győzelmet arattunk. Intenzíven és agresszíven támadtunk, és ennek meglett az eredménye” – értékelt Joachim Löw.

A vesztes csapat vezetője, a 2006-os világbajnokságon a svájciakat a nyolcaddöntőig vezető Jacob „Köbi” Kuhn érthetően nem örült. „Természetesen csalódott vagyok, ezen nincs mit szépíteni. A németek minőségi játékot produkáltak.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik