„Kiestünk, ez szégyen!”

BENKŐ GÁBORBENKŐ GÁBOR
Vágólapra másolva!
2008.03.27. 00:32
Címkék
Vasas–Integrál-DAC 1–2. Az angyalföldi csapat nagy meglepetésre kiesett a Magyar Kupából, a másodosztályú együttes történelmi tettet végrehajtva lett elődöntős. A Fáy utcában válságtanácskozást tartottak – a vezetőedző, Mészöly Géza viszont a szégyenteljes eredmény után sem adja fel .

Létezik elfogadható magyarázat a kupakiesésre?Létezik elfogadható magyarázat a kupakiesésre?

Nem tudom, mit ért elfogadható indokon – felelte Mészöly Géza, a Vasas vezetőedzője. – Objektív okokkal magyarázhatók a szerda este történtek.

Éspedig?

A továbbjutást az első mérkőzésen kellett volna eldöntenünk. Megvoltak a lehetőségeink arra, hogy az IntegrálDAC-ot összeroppantsuk, de nem éltünk velük. Az volt a taktikánk a visszavágón, hogy az első harminc percben nagy iramot diktálunk, és legalább két gólt rúgva megtörjük az ellenfelet. Három ziccert dolgoztunk ki ez idő alatt, de hiába, mert gólt nem szereztünk. Ezt követően a vendégek ráéreztek, hogy lehet keresnivalójuk, és büntetőből megszerezték a vezetést, ami még jobban viszszavetett bennünket. Az is tény, hogy Dejan Pavicsevics Pakson megsérült, és nem léphetett pályára, Petar Divics pedig – szintén sérülés miatt – gyorsan kiszállt a játékból kedd este.

Ezért mondott csődöt a Vasas egy másodosztályú csapat ellen?!

Azokról az okokról beszélek, amelyek a kiesésünkhöz vezettek. A második félidőre játékosaim úgy futottak ki a pályára, ahogy ilyen helyzetben kell. Elszántak voltak, hittem benne, hogy gólt szerzünk, továbbjutunk. Volt is rá esélyünk, azonban nem kaptunk meg egy – számomra egyértelműnek tűnő – tizenegyest, ellenfelünk viszont kóbor kontrából betalált.

Tegye félre a szakmázást egy pillanatra, és mondja el, mit érez!

Kiestünk, ami szégyen! Sőt gyalázat, hogy alacsonyabb osztályú csapat megverte a Vasast a Fáy utcában.

Vállalja a felelősséget?

A felelősségünk közös, nem érzem, hogy haragudnom kellene a játékosokra. Ami történt, abban mindannyian benne vagyunk.

Gondolt arra, hogy felajánlja a lemondását?

Sosem értettem, ilyen helyzetben miért lesz azonnal téma Magyarországon, hogy az edző lemond-e vagy sem.

Ez nem magyar jelenség, hasonló esetben sok edző levonja a következtetéseket, és feláll a kispadról. A kérdés: mit tesz ön?

Nem mondok le! Az edzőnek akkor kell feladnia, amikor kicsúszik a kezéből a csapat, elveszíti az irányítást, a háta mögött kiröhögik a játékosok, avagy a játék minősíthetetlen. Esetemben egyikről sincs szó.

Mi lesz a következő lépése?

Nehéz helyzetben vagyunk, de nem olyan mélyen, mint sokan gondolják. A legutóbbi három mérkőzésen elszenvedett vereségtől dacos és erősebb lettem. Ezt a csak azért is hangulatot és erőt akarom most átadni futballistáimnak, hogy már az Újpest ellen bizonyítsuk, felálltunk a padlóról.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik