Furcsa bécsi keringő

CS. P.CS. P.
Vágólapra másolva!
2008.03.27. 00:32

A bécsi Ernst Happel Stadionba kilátogató negyvenötezer ember valószínűleg tátott szájjal figyelte a pályán zajló eseményeket: a mérkőzésen esélytelennek tartott Ausztria 35 perc után 3–0-ra vezetett a holland válogatott ellen!

Az osztrák csoda Andreas Ivanschitz 6. percben szerzett góljával kezdődött, a Panathinaikoszban légióskodó középpályás előbb becsapta Johnny Heitingát, majd Henk Timmer kapus mellett a hálóba lőtt. Alig több mint tíz perccel később ismét Ivanschitz megmozdulása hozott hazai gólt, ezúttal azonban a játékos nem befejezőként, hanem előkészítőként jeleskedett: szögletét Sebastian Prödl fejelte a holland kapuba. S hogy senki se gondolja, a figura csupán a szerencsének köszönhetően jött be, a 35. percben ismét Ivanschitz-szögletet és Prödl fejes gólját jegyezhették fel a tudósítók.

A variáció a jelek szerint megtetszett a hollandoknak is, a 37. percben ugyanis KlaasJan Huntelaar szintén egy szöglet után juttatta a kapuba a labdát. S bár sokáig úgy tűnt, az osztrákok remek kezdésükkel gyakorlatilag eldöntötték a mérkőzést, Heitinga a 67. percben lőtt találatával (előtte a luftot rúgó Prödl hibázott kapitálisat) 3–2-re módosította az állást, és ismét nyílttá tette a találkozót. Aztán az addigi másik biztos pont, Helge Payer kapus is hibázott, és a csereként beszálló Jan Vennegoor of Hesselink egyenlített, majd gólpasszt adott Huntelaarnak, és az osztrák csodából – rémálom lett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik