Félelemnek nincs helye! (folytatás)

KEMÉNY KRISTÓF, PAJOR-GYULAI LÁSZLÓKEMÉNY KRISTÓF, PAJOR-GYULAI LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2008.03.27. 00:32
Címkék
A szlovénok otthon maradtak! A sérülésekkel küszködő magyar válogatott soros ellenfelének a tervek szerint kedd este kellett volna megérkeznie Hévízre, ám telefonon jelezték, vírusfertőzés miatt mindössze tizenkét hadra fogható futballistájuk van, és éppen iparkodnak „SAS-behívóval” feltölteni a keretet. Meccs persze lesz – kezdés 18 órakor –, mégpedig a kedden még katasztrofális állapotú zalaegerszegi pályán.

azt szeretném, ha gondjaink a játékunkban nem tükröződnének.

Nem gond, hogy Huszti Szabolcs ballábasként szerepelne a jobb szélen?

Nem, mert ő Hannoverben is gyakran játszik ezen az oldalon. Ilyen felkészültségű játékosok esetében nem jelenthet problémát a posztváltás, ráadásul ezen kár is sopánkodni, hiszen erre a három helyre hat játékosunk van, közülük három eleve kiesett, kettő nem teljesen egészséges, így nincs sok variációs lehetőségünk.

Mi történik akkor, ha Dzsudzsák Balázs mégsem léphet pályára?

Akkor Huszti Szabolcs marad a bal oldalon, és alighanem átállunk a négy-négy-kettes rendszerre. Stabil középpályássort alakítunk ki, és így próbálunk meg gyors játékkal veszélyesek lenni. A gondok dacára cseppet sem ijedtünk meg, minden eshetőségre van elképzelésünk.

Ez a változás mit jelentene az összeállítást tekintve?

Ebben az esetben Tisza Tibor kezdene, lehetőséget kapna Zsidai László vagy Vadócz Krisztián, és így Huszti Szabolcs és Tőzsér Dániel szabadabban futballozhatna. Nagyobb teret kapna az egyéniség, az improvizatív játék, és a szélsőhátvédek is több támogatást nyújtanának a támadások során.

A támadósor nehézségei miatt kevesebb szó esik a védelemről: ebben a sorban lesz változás a korábbiakhoz képest?

Annyi, hogy Tímár Krisztián tagja lesz a kezdőcsapatnak. Ő több mint egy éve szerződött Angliába, alapembere lett a Plymouthnak, rengeteget fejlődött, és most megkapja a lehetőséget a bizonyításra. Ez nem azt jelenti, hogy Vaskó Tamás kegyvesztetté vált volna, egész egyszerűen jó lenne, ha a középső védő posztjára több jelölt közül válogathatnék.

A sok sérültre, az új játékos(ok)ra gondolva a kísérletezés vagy az eredmény a fontosabb a szlovénok ellen?

Természetesen szeretnék a korábban említett kérdésekre választ kapni, de a hazai közönséget ki kell szolgálni, és ahhoz feltétlenül győznünk kell. És mint említettem, a problémákat nem visszük ki a pályára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik