Meggyőző játékkal rukkolt elő a Svájcot lemosó német válogatott

Vágólapra másolva!
2008.03.26. 22:54
Barátságos mérkőzésen 4-0-ra nyert a német válogatott Svájc legjobbjai ellen. A St. Jakob Parkban megrendezett összecsapáson Miroslav Klose találatával vezettek a vendégek, amit Mario Gomez duplája toldott meg háromgólos előnnyé. A végén Lukas Podolski alakította ki a végeredményt.
Klosénak nem volt nehéz dolga a góljánál
Fotó: Reuters
Klosénak nem volt nehéz dolga a góljánál
Klosénak nem volt nehéz dolga a góljánál
Fotó: Reuters
Klosénak nem volt nehéz dolga a góljánál

A Lehmann - Lahm, Mertesacker, Westermann, Jansen - C. Fritz, Ballack, Hitzlsperger, Schweinsteiger - Klose, Gomez kezdőcsapattal felálló Németország végig fölényben játszott az Európa-bajnokság egyik leendő házigazdájának, a svájci válogatottnak otthonában.

A St. Jakob Parkban megrendezett összecsapáson Joachim Löw szövetségi kapitány együttese Mario Gomez kettő, Miroslav Klose és Lukas Podolski egy-egy találatával 4-0-a megverte Svájcot.

Pedig nem kezdett rosszul a hazai válogatott, Jakob Kuhn együttese az első negyedórában tartotta a lépést esélyesebb riválisával szemben. A 22. percben azonban Gomez megvillant – nem először a mérkőzésen.

A stuttgarti csatár remekül cselezte le magát az alapvonal közelébe a jobb oldalon, majd középreadásával kihagyhatatlan helyzetbe hozta a kapu előterében árválkodó Klosét. A rutinos támadó természetesen nem hibázott három méterről.

Az első félidőben megpróbált egyenlíteni Svájc, de a nagyobb helyzete – Michael Ballack révén – ismét csak Németországnak volt. Újabb gól azonban nem született a szünetig.

A második félidő aztán német parádét hozott. Az 53. percben Gomez még elhibázott egy nagy helyzetet, ezután azonban nem volt menekvés Svájc számára.

A huszonkét éves, kilencszeres válogatott játékos a 61., majd a 67. percben is betalált, végleg eldöntve ezzel a találkozó sorsát. Gomeznek egyéb iránt ez volt az ötödik és a hatodik találata címeres mezben.

A német csapat harmadik gólját előkészítő, csereként pályára lépő Podolski is betalált a teljesen kitámadó Svájc kapujába a 89. percben.

A végeredmény 4-0 lett a németeknek.

BARÁTSÁGOS MÉRKŐZÉS

SVÁJC–NÉMETORSZÁG 0–4 (0–1)
Bázel, 38 500 néző. V: Braamhaar (holland)
SVÁJC: Benaglio – Spycher, Eggimann, Senderos (Von Bergen, 75.), Lichtsteiner – Fernandes, Inler (Huggel, 87.) – Behrami (Gygax, 58.), Barnetta (Vonlanthen, 80.) – Derdiyok (N’Kufo, 46.), Frei (Hakan Yakin, 83.)
NÉMETORSZÁG: Lehmann – Lahm (Trochowski, 87.) , Mertesacker, Westermann, Jansen (Rolfes, 79.) – Ballack, Hitzlsperger – C. Fritz (A. Friedrich, 72.), Schweinsteiger – Gomez (Kuranyi, 75.), Klose (Podolski, 58.)
G: Klose (23.), Gomez (61., 67.), Podolski (89.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik