A sírból jött vissza, és fordított a holland válogatott Ausztria ellen

Vágólapra másolva!
2008.03.26. 22:31
Hihetetlen mérkőzésen 0-3-ról fordítva nyert a holland válogatott Ausztria ellen. A hazai pályán játszó sógorok Andreas Ivanschitz egy és Sebastian Prödl két góljával már három góllal is vezettek, ám Klaas Jan Huntelaar még az első játékrészben szépített. A második félidőben pedig Hollandia - Johnny Heitinga, Jan Vennegoor of Hesselink és ismét Huntelaar – vágott hármat, és nyert 4-3-ra.
Wesley Sneijder az osztrák védők szorításában
Fotó: Reuters
Wesley Sneijder az osztrák védők szorításában
Wesley Sneijder az osztrák védők szorításában
Fotó: Reuters
Wesley Sneijder az osztrák védők szorításában

Az osztrák válogatott majdnem a (barátságos)játéknap legnagyobb meglepetését okozta azzal, hogy hazai pályán nemcsak hogy megveri, hanem simán elintézi a kontinensviadalra önerőből, s nem rendező jogán kijutó Hollandiát.

Ausztriát amúgy is sok kritika érte amiatt, hogy a jelenlegi válogatott kerete nem elég erős az Eb színvonalához – erre azonban rácáfoltak a hazaiak az első játékrészben.

Andreas Ivanschitz már a találkozó hatodik percében megszerezte a vezetést az osztrákoknak. Ekkor még a legvérmesebb hazai szurkolók sem remélték, hogy alig fél órával később már három lesz csapatuk előnye.

Pedig Sebastian Prödl a 35. percre érve duplázott, így a szinte hihetetlennek mondható 3-0 díszelgett az eredményjelző táblán.

Klaas Jan Huntelaar azonban még az első játékrészben szépített, s így a vendégek elhitték, hogy a második félidőben lehet még keresnivalójuk.

A 67. percben Johnny Heitinga zárkóztatta a narancsmezeseket, majd a mérkőzés hajrájában érkezett Vennegoor of Hasselink, és egyenlített. A slusszpoén azonban még hátravolt.

Huntelaar a 87. percben lefordult a védőjéről, és irgalmatlanul a hazai kapuba vágta a labdát - nyert Hollandia.

AUSZTRIA–HOLLANDIA 3–4 (3–1)
Bécs, 45 000 néző. V: Hansson (svéd)
AUSZTRIA: Payer – Garics, Prödl, Pogatetz, Gercaliu – Ivanschitz, Säumel, Leitgeb, Fuchs (Weissenberger, 74.) –Linz (Janko, 64.), Harnik (Standfest, 64.)
HOLLANDIA: Timmer – De Cler (Vennegoor of Hesselink, 80.), Mathijsen (Bouma, 46.), Heitinga, Ooijer – De Zeeuw (Seedorf, 46.), Van Bronckhorst – Van Persie (Babel, 69.), Van der Vaart, Sneijder – Huntelaar
G: Ivanschitz (6.), Prödl (18., 35.), ill. Huntelaar (37., 86.), Heitinga (67.), Vennegoor of Hesselink (82.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik