Kvótát szereztek

BORSIK RICHÁRDBORSIK RICHÁRD
Vágólapra másolva!
2008.03.25. 07:04
Címkék
A világbajnok kardcsapat kvalifikálta magát Pekingre. A megfogalmazás mégsem teljesen pontos, mert Decsi bokája megsérült, így helyette a tavalyi vb-ről betegség miatt lemaradó Lengyel Balázs vívott Algériában.

A magyar kardvívók eredményesen szerepeltek a terrorveszélynek kitett algériai fővárosban. Nagy Orsolya egyéni kvótaszerzése után húsvéthétfőn a némileg felforgatott kardcsapat is biztosította pekingi részvételét.

Decsi Tamás bokája megsérült az egyéni viadal során, így Lengyel Balázs került az együttesbe, aki a tavalyi világbajnokságról betegsége miatt lemaradt, miközben a helyére beugró Szilágyi Áron megvetette a lábát a világelsővé előlépő gárdában.

A magyarok ezúttal az Egyiptom elleni nyitó győzelem (45:36) után – már kvótásként – két tussal felülmúlták az amerikaiakat a negyeddöntőben (45:43). A fináléért kikaptak a fehéroroszoktól (39:45), de a bronzmeccsre még maradt energiájuk, s egyetlen találattal legyőzték a franciákat (45:44).

„Megőriztük második helyünket a világranglistán, ami fontos az olimpiai kiemelések miatt – kezdte Nébald György szövetségi kapitány, aki rossz hírrel folytatta. – Decsi Tamásnak valószínűleg részleges bokaszalag-szakadása van, ezért kész szerencse, hogy most rövid pihenő jön. A régi-új csapattag Lengyel Balázs a rossz napot kifogó Nemcsik Zsoltot váltotta, míg a befejező ember Szilágyi Áron lett, aki a franciák ellen jól megoldotta a feladatát. Az olimpiáig hátralévő versenyeken a cél a jelenlegi pozíciónk megőrzése. Az utolsó pillanatban fogom eldönteni, hogy kit javaslok a csapatba, illetve egyéni indulónak. Decsi Tamás, Nemcsik Zsolt, Lontay Balázs és Szilágyi Áron mint csapatvilágbajnokok némileg védett helyzetben vannak, de Lengyel Balázs számára sem zárult be a pekingi kapu” – vázolta a helyzetet telefonon Nébald György, aki hozzátette, nagyon vigyáznak rájuk az algériai biztonsági erők. A szállásukat elzárták a külvilágtól, motoros rendőrök kísérik őket Algír utcáin, ahol a járdán is egyenruhások posztolnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik