Forró presztízscsata

SIMON JÓZSEF, THÉKES ISTVÁNSIMON JÓZSEF, THÉKES ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2008.03.13. 01:55
Címkék
A bajnokság állását már nem befolyásolta a Pick-Szeged– MKB Veszprém rangadó, amely azonban ennek ellenére is bővelkedett izgalmakban, és olykor látványos kézilabdát is láthattunk.

Izgalmas felkészülési mérkőzésnek ígérkezett a szerdai Szeged– Veszprém rangadó, de a főszereplők, a játékosok és az edzők a csata előtt azt hangoztatták, nagyon is komolyan veszik a találkozót, hiszen Magyarország két legjobb gárdája feszül egymásnak. Az a két együttes, amely a rájátszás következő szakaszában, az elődöntőben, majd a fináléban várhatóan az aranyéremért küzd.

A szegedieknél nem játszhatott Bendó Csaba, (mellizomszakadás) és kérdéses volt Luka Zvizej (vádlisérülés) szereplése is. A Veszprémből hiányzott Jevgenyij Lusnyikov (kézműtét), Putics Barna (vírusfertőzés), Zsarko Markovics (bokasérülés), s napok óta nem edzhetett a vírusfertőzéssel bajlódó Iváncsik Tamás. Felváltva vezettek egy-egy góllal a fiataloknak is lehetőséget adó csapatok, majd Gulyás Péter mesterhármasával 17–14re meglépett az MKB. Ekkor már Dragan Marjanac állt a Pick kapujában, Vadkerti Attilának pedig az egyik ütközés után hányingere támadt, s emiatt az öltözőbe kellett mennie.

Néhány goromba test test elleni csata, egy-két szándékos ütés tarkította a küzdelmet, miközben az MKB 20–16-ra elhúzott. A vendégeknél a Zsarko Sesum, Eklemovics Nikola, Marko Vujin belső hármas okozott zavart a szegedi kapu előtt, de a vendégek felesleges szabálytalanságaikkal rontották a helyzetüket. Az ideges Dejan Perics visszabeszélt a bíróknak, ezért kiállították.

A bírói ítéleteket itt is, ott is sokat vitatták, a játékkal pedig csak kevesen foglalkoztak. Amikor lecsillapodtak az indulatok, és kézilabdáztak is a csapatok, az az eredmény után futó Szegednek kedvezett, amely Krivokapics Milorad és Danijel Andjelkovics vezérletével felzárkózott (27–27). A végjátékban Vujin büntetőből fejbe lőtte Puljezevics Nenadot, ebből parázs vita, majd heves lökdösődés alakult ki, Puljezevics és Vujin is piros lapot kapott. Az ellentámadás hazai hétméteressel zárult: Valentin Ghionea belőtte (28–27). Az ellentámadás végén az utolsó másodpercben Pásztor István egyenlített. Igazi rangadó volt!

A csata után Pistrui László, a szegedi csapat tulajdonosa bejelentette: ,,Kezdeményezni fogom a szövetségnél, hogy a Szeged– Veszprém meccseket a jövőben külföldi bírók vezessék. Mindkét csapatnak ez az érdeke.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik