Dunga kontra Lothar

LIPCSEI ÁRPÁD, SINKOVICS GÁBORLIPCSEI ÁRPÁD, SINKOVICS GÁBOR
Vágólapra másolva!
2008.03.12. 00:04
Címkék
Minden futballista álma, hogy a világ legjobbjának tartott brazilok ellen szerepelhessen. Ez április 26-án megadatik a Bp. Honvéd korábbi kitűnőségeinek, továbbá annak a szerencsés Nemzeti Sport-olvasónak, aki lehetőséget kap arra, hogy a kispestieknél vendégjátékosként szereplő Lothar Matthäusnak passzoljon, aki ezután a brazilok korábbi sztárjával, jelenkori kapitányával küzdhet meg.

Akkor sem lehetett volna töké letesebb helyszínt találni a sajtótájékoztató lebonyolítására, ha az eseményt a felújított Bozsik-stadion kezdőkörében tartják. Az óbudai Puskás Pancho Sport Club olyan, mint egy Honvéd-múzeum, a falakon megannyi relikvia, fotó a magyar futball valaha élt legnagyobb alakjáról, Puskás Ferencről, no meg a többi kispesti klasszisról. Nem csoda, hogy George F. Hemingway, a klub tulajdonosa egy újságírói kérdésre a következőket válaszolta: „Három fontos dolog van az

életben: a Honvéd, a Honvéd és a Honvéd...”

Szóba sem jöhet holmi pénz, karrier, gyönyörű nők s mondjuk a Fradi, az Újpest vagy a Vasas.

De érthető: mindaz, ami hamarosan történik, a jövőre százesztendős, tizenháromszoros bajnok Budapest Honvédot köszönti. Az óbudai söröző konferenciatermét zsúfolásig megtöltötték az érdeklődők, tucatnyi újságíró, operatőr és riporter végezte a munkáját, és bizony volt téma bőven. Először is illusztris vendégek tették tiszteletüket, megjelent a négyszer a világ legjobb bírójának megválasztott Puhl Sándor, ott volt két korábbi kispesti bajnok, Esterházy Márton és Disztl Péter, valamint a Honvéd tulajdonosa, George F. Hemingway s természetesen a program fő szervezője, a Permiras cég ügyvezető igazgatója, Pellady Péter.

A témát ezúttal a brazilok jelentették.

Amint arról már írtunk: nagy gálameccs szervezése folyik. Április 26-án, szombaton 19.30 órakor lép a Bozsik-stadion gyepszőnyegére a Brazilmasters '94 elnevezésű csapat, s vele szemben felsorakozik a korábbi kispesti bajnokokból álló Honvéd Champions. Valóságos sztárparádé vár a nézőkre, megannyi hazai és dél-amerikai kedvenccel. Ez a találkozó egy sorozat első állomása lesz, a Permiras cég exkluzív szerződés alapján egészen 2014-ig, a brazíliai világbajnokságig szervezi a Brazilmasters '94 fellépéseit, és a világbajnokokkal, világsztárokkal felvonuló dél-amerikai gárda Budapesten, a Bozsik-stadionban kezdi meg éveken át tartó világ körüli turnéját.

Amint a sajtótájékoztatón megtudtuk, a brazilok kerete roppant bő, ám biztosan Budapestre jön Dunga, Raí, Leonardo, Aldair, Jorginho, Ricardo Rocha, Márcio Santos. A szervezők többször is beszéltek Bebetóval, aki hátproblémákkal küzd, ám ígérete szerint mindenképpen Budapestre érkezik. Aki talán a legnagyobb érdeklődésre számíthat, még nem adott egyértelmű választ: természetesen a zseniális Romárióról van szó. Mint köztudomású, most is aktívan játszik, ám elképzelhető, hogy április végére szabaddá tudja magát tenni.

Ami az ellenfelet illeti: szinte minden korábbi kispesti kedvenc pályára lép, Andrusch Józseftől kezdve Détári Lajoson, Nagy Antalon, Garaba Imrén, Pisont Istvánon, Illés Bélán, Sallai Sándoron, Kovács Kálmánon, Dajka Lászlón át egészen Hamar Istvánig, mi több, vendégjátékosként ott lesz a kispestiek között Lothar Matthäus is, aki a Bozsik-stadionban találkozhat egyik korábbi nagy riválisával, Dungával.

És akkor még nem szóltunk egy most még ismeretlen személyről: a Nemzeti Sport olvasói közül egy szerencsés a kiválasztási procedúrát követően ugyancsak játéklehetőséghez jut a Honvéd Championsban. Aki mondjuk körömpasszt szeretne adni Détári Lajosnak vagy Lothar Matthäusnak, az szorgalmasan olvassa www.nso.hu honlapunkat, ott ugyanis minden részlet kiderül majd az elkövetkező napokban, hetekben. A találkozóra már árulják a belépőket, a legolcsóbb 3940, a legdrágább 9940 forint lesz, és hogy mindenkinek jusson hely, mobil lelátókkal 12 ezresre bővítik a kispesti arénát.

A sajtótájékoztatón Disztl Péter mellett Esterházy Márton is szót kapott, s a következőket mondta: „Szinte mindent a Honvédnak köszönhetek, a nyakamban hordom a klub örökös bajnoka feliratú medáliát, és azt sem tagadom, hogy életem egyik legnagyobb élménye volt, amikor 1986-ban az akkori Népstadionban a válogatottal három nullára megvertük a brazilokat. Jó lesz újra játszani ellenük...”

A legnagyobb tapsot azonban a mérkőzést dirigáló Puhl Sándor kapta.

A legendás játékvezető megmutatta azt a féltve őrzött sípot, amellyel az 1994-es világbajnokság brazil–olasz döntőjét vezette. Ő pontosan tudja, hogy nem lehet csak úgy fütyülni a brazilokra...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik