Csíki hokihetek: tovább

SZÜCS ANDRÁS jelenti CsíkszeredábólSZÜCS ANDRÁS jelenti Csíkszeredából
Vágólapra másolva!
2008.03.10. 23:01
Címkék
Döntős a HC Csíkszereda, miután összesítésben 3–2-re győzött a Dunaújvárosi AcélbikákExtra.hu ellen. Ha sikerül a bravúr, és a HC a román fináléban 0–3-ról fordít az SC ellen, akkor az Alba Volán legyőzése esetén két ország bajnoka lehet egy szezonon belül.

A Dunaújváros szempontjából nem sok jót sejtetett, hogy az egyik Acélbika letörten cammogott saját kispadja előtt a jégen az első harmad közepén. Játék közben. Az enerváltságnak természetesen volt oka: vezetett a HC Csíkszereda. A legelső emberelőny sem ment ugyanis végig, mert a Patrik Bosak társaságában a mérkőzés előtt ezúttal is különmunkát végző Ladislau Harabin az első adandó alkalommal belőtte a korongot a sarokba. Más kérdés, hogy a zsűri elaludhatott a bombázó találata közben, mert helytelenül Tomás Kramny neve mellé húzta a strigulát, a sajtópáholy egyöntetű megrökönyödésére.

A sajtóhelyre egyébként egyre nehezebb a bejutás, mert a már korábban is emlegetett biztonsági őrök a szabálykönyvet betű szerint betartják: aki nem fényképes HC-kártyával érkezett – hiába volt birtokában bármilyen biléta, igazolvány, tagsági –, számítania kellett arra, hogy nem lesz egyszerű a belépés, hiába volt ülőhely bőven. A meggyőzőerő végül ezúttal is diadalmaskodott, így a korongbedobás előtt a sajtópáholy aljában szolgálatot teljesítő közeget gyakorlatilag már nem érdekelte, ki merre jár a lépcsőn, így sereglett a VIP-páholy mellé egy teljes gyerekcsapat.

Velük együtt a gól után azt látta a meccsről meccsre csökkenő publikum, hogy kezdenek szaporodni az ütközések. Az egyik kék mezes egy méterrel a jég felett, összegörnyedve tapadt a palánkra, később ugyanott a plexi is majd kidőlt helyéből egy randevú után – nem csoda, hogy a kétperces kiállítások is gyűltek. Erdősi Péter viszont nem keménykedésért kapott fegyelmit, hanem a DAB nem megadott gólja miatt: mire a pakk a hálóba került a kapu előtti kavarodás után, már sípolt az osztrák sporttárs, azaz egyértelmű volt a helyzet, még ha az Újváros nem is értett vele egyet. Erdősi kiváltképp.

A második szünetre azonban ő is jobb kedvre derülhetett, hiszen Holló István egyenlített, annak ellenére, hogy a HC szurkolói folyvást fülsiketítően pfujoltak, ha a DAB felállt – tette azt előnyben, hátrányban vagy öt az öt ellen. Ám ezúttal a bántó zaj sem segített: az Acélbikák nagyon elkapták a fonalat fórban, addig adogattak, korcsolyáztak, lövöldöztek, míg a korong a kapuban kötött ki.

Ugyanezt vitte véghez a HC is a harmadik harmadban. Jaroslav Ferjo hiába védett bravúrosan, végül Erdősi találata is hiábavaló lett, mert a korábban Pipa góljához asszisztáló Szabó István a túlórában maga is gólszerző lett, s véget vetett a meccsnek.

Így aztán újfent minimális különbséggel kapott ki a Dunaújváros, de már nem tud javítani: a fiatalabbik szeredai klub lesz ugyanis a címvédő Alba Volán kihívója a kiírás szerint pénteken kezdődő döntőben. Folytatódnak tehát a csíki hokihetek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik