Puljezevics Nenad nélkül nincs győzelem

SIMON JÓZSEF, THÉKES ISTVÁNSIMON JÓZSEF, THÉKES ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2008.03.09. 02:04
Címkék
A forró hangulatú, sok hibával tarkított csatában a kapusoké volt a főszerep. A Pick bravúros sikerrel búcsúzott a hazai közönségtől a kézilabda Bajnokok Ligájában.

A szlovén vendégek veszekedé sek, személyi problémák és egy kínos pontvesztéssel záruló bajnoki mérkőzés után érkeztek Szegedre. Náluk tehát lelki gondok nehezítették a felkészülést, ráadásul edzőválság jeleiről is írt a napokban a szlovén sajtó. Ugyanakkor a Picknél a sérülések és a betegségek gyógyítása adott sok munkát dr. Szabó István csapatorvosnak és az egészségügyi stábnak. Influenzás és lázas volt az utóbbi napokban Valentin Ghionea, Dragan Marjanac, Krivokapics Milorad és Puljezevics Nenad. Izomszakadás miatt kellett kezelni Luka Zvizejt (vádli) és Bendó Csabát (mellkas), Daniel Andjelkovicsnak a vádlija, Adrian Petreának pedig a térde fájt.

Annak ellenére is feszült hangulatban, sokat kapkodva és hibázva kezdtek a csapatok, hogy a továbbjutás szempontjából már nem volt jelentősége a szombati összecsapásnak. A játékosoknak persze elegendő motivációt jelentett csapatuk tekintélyének megőrzése és a középdöntőben egy-egy pontért járó tízezer euró.

Szenzációsan védekezett a Szeged, amelynek kapujában Puljezevics betegen is halmozta a bravúrokat. A kevés elképzeléssel kézilabdázó Celje hibái is hozzájárultak, hogy a félidő derekáig csupán egy gólt kapott a Pick. Igaz, a szegediek támadásainak befejezésével is akadtak gondok. Az átlövők nehezen kerültek helyzetbe, a szélsők pedig rendre rontottak. A Pick és a Celje védekezése egyaránt erőszakos volt. Annak ellenére sem volt unalmas vagy statikus a játék, hogy csak két-három percenként láttunk gólt (20. perc: 6–3). Külön harcot vívott Andjelkovics és Eduard Koksarov, akinek védekezésben az volt a legfőbb dolga, hogy kikapcsolja a szerb irányítót.

A szünetig a kapusoké volt a főszerep: Puljezevics a lövések 63 százalékát, Gorazd Skof pedig az 55 százalékát hárította. Mindkettő világklasszishoz méltó teljesítmény. Keserves gyötrelmek árán tartotta előnyét a Szeged (11–8), amely főleg védekezésben játszott kiemelkedően. A Celje védőfalát a román Ghionea törte át a leggyakrabban, a vendégeknél pedig szintén az egyik szélső, Koksarov volt gyakran eredményes.

A hajrában 17–14-nél már a fáradtság jeleit is láttuk a Celjén, de a Pick hibáit kihasználta a vendégcsapat a végjátékban. Ghionea gólja azonban eldöntötte a presztízscsatát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik