Eredményes gyógyulás

BORSIK RICHÁRDBORSIK RICHÁRD
Vágólapra másolva!
2008.03.02. 00:29
Címkék
Vörös Zsuzsanna vírusos fertőzés után nagy fölénnyel győzött az UniCredit Bank-kupán. A versenyt alaposan áthatotta a májusi világbajnokság közelsége, a szervezés kicsiben már a vb-t idézte.

Tipikus kora tavaszi szombat. A Baross tér sarkán, egy kocsma előtt tucatnyi tüntető ébresztené fel Magyarországot, közben néhány méterrel odébb az utasok keresik a 7-es busz új megállóját, amit azért költöztettek odébb, hogy több hely legyen dolgozni a 4-es metrón. A légkörből langymeleg sugárzik, de aztán jön egy jégeső orkánszerű széllel dúsítva, utóbbi egész nap fúj rendületlenül.

Az öttusázók is a szokásos kora tavaszi programjukat teljesítik a budapesti fedett pályás viadalon, a forgatókönyv is ismerős. Vörös Zsuzsanna két szám után már második a görög színekben versenyző Partics Katalin mögött.

Pécsi Gábor, a szövetség technikai igazgatója feszült arccal jár-kel a vívóteremben, értekezik, a hóna alól kilóg egy paksaméta, rajta az árulkodó jel, a májusi budapesti világbajnokság emblémája, vb-szemüvegen át néz mindent.

„Kérem a versenybírói tanfolyam résztvevőit egy megbeszélésre” – visszhangozzák a hangszórók a szavakat, a szabályok őrei is készülnek a vb-re.

Az uszodában Gyenesei Leila legyőzhetetlen, a lovaglás előtt Partics, Vörös, Gyenesei a sorrend. Az új lovakkal feltöltött „öttusaménes” négylábúi nemigen hibáznak, sőt. Az egyik új szerzemény, a sportosan rövid sörényű Popey a negyedik tusa legjobbja, lelkesen hurcolja végig a pályán a fiatal Horváth Anitát, aki csak úgy röpköd a nyereg fölött-mellett.

Partics összevész Palermóval, a pej válaszként néhányszor beleáll az ugrásba. Vörös Zsuzsanna tanári módon megy Pasziánsszal, és utcahossznyi előnnyel, már győztesként mehet át az Olimpiai Csarnokba, a futás színhelyére. Gyenesei és Partics azonos pontszámmal áll, de lőtávolban van Pataki Viktória és Cseh Krisztina is.

A futópályán a fiatalok küzdenek, Vörös Zsuzsanna pedig elindítja a stoppert, tudományos pontossággal futja le a 3000 métert, és ér győztesként célba. A második a brit Heather Fel megelőzve Cseh Krisztinát.

„Sokat jelent ez a győzelem – mondja Vörös, és a nazális hangot meghallva az ok is nyilvánvaló. – Két hét vírusos fertőzés van mögöttem, nem tudtam, hogyan fogom bírni a versenyt. A futásban kijelöltem magamnak a részidőket, aszerint futottam, a végén pedig igyekeztem hajrázni” – nyilatkozta Vörös, aki folytatja a felkészülést a vb-re és az olimpiára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik