Harmadik ötkarikás játékára készülhet a műugró Barta Nóra

Vágólapra másolva!
2008.02.22. 11:16
Újabb magyar sportoló biztosította be helyét a nyári pekingi olimpián, ugyanis Barta Nóra 3 méteren bejutott a középdöntőbe az olimpiai selejtezőn, ezzel kvótát szerzett.
Barta Nóra ott lesz a pekingi olimpián
Meggyesi Bálint
Barta Nóra ott lesz a pekingi olimpián
Barta Nóra ott lesz a pekingi olimpián
Meggyesi Bálint
Barta Nóra ott lesz a pekingi olimpián

Az 52 induló közül a 14. legjobb eredményt produkálta Barta Nóra Pekingben, az ötkarikás olimpiai selejtezőn. A kvalifikációs szabályok szerint ezzel a középdöntőbe jutott, a legjobb 18-nak pedig jár a kvóta. A magyar versenyző 286,60 pontot gyűjtött.

Barta mellett Kormos Villő is rajthoz állt, ám az ő 236,60 pontja nem volt elég a továbbjutáshoz, ugyanis csak a 34. helyet szerezte meg.

Barta Nóra szombaton ugrik legközelebb, akkor számára már a döntőbejutás a tét. A magyar versenyző 2000-ben és 2004-ben már képviselte Magyarországot az ötkarikás játékokon, így tehát harmadik olimpiájára készül.

A 2007-es vb-n, Melbourne-ben Barta már közel állt a kvótához, ám akkor csak az első 12 helyezett jutott ki az olimpiára, ő pedig „csak” a 13. lett. A vb után sérülés is hátráltatta felkészülését az Eb-bronzérmesnek, műtéten is átesett.

A korábbi junior világbajnokhoz csatlakozhat Hajnal András is, aki szombaton toronyugrásban mutathatja meg tudását.

Gémesi László, a honi szövetség főtitkára a helyszínről úgy nyilatkozott az MTI-nek, hogy Hajnal követheti Bartát, de ha nem lesz középdöntős, akkor is marad még lehetősége, mivel hétfőn, a „plusznapon” az egyéni számokban a legjobb 18-ból kiszorultaknak különversenyt rendeznek. Így rajthoz állhat majd Kormos Villőn kívül a női toronyugrásban kedden 35.-ként végzett Mátyás Melinda is. Hogy a „ráadásban” hányadikként kell végezni az olimpiai kvótához, azt egyelőre nem lehet tudni - fűzte hozzá a főtitkár.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik