A pálya széle

Vágólapra másolva!
2008.02.13. 22:11
Az angolok már a spájzban vannak.

A hír hallatán (hogy a Kevin McCabe érdekeltségébe tartozó Esplande Real Estate Ingatlanforgalmazó Kft. ajánlatát fogadta el a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács) többen pezsgőt bontottak, sőt a Szigetszentmiklóson edzőmeccset játszó FTC gyúrója, Eisemann László az egyik lelkes nézőt a pálya szélén ácsorgó zöld-fehér melegítős illetőhöz irányította, megsúgva, az a szikár úr már az angolok megfigyelője. A nagy kézrázogatás közben aztán kiderült, hogy a vicces kedvű masszőr az illetőt az új buszsofőrhöz küldte, aki meghökkenve nézte az elé perdülő, szépen artikuláló, a mondat végét hangosan elkiabáló idegent: „Helló, »máj néjm iz Pál!«; Hajrá, Fradi! Tetszik érteni: HAJRÁ, FRADI!”

Dőlt a röhögéstől a nép erre-arra, pedig a Fradi-ügyek apropóján nagy mosolygásra eddig nem volt ok. Hozzáteszem, tán eztán sem lesz, hiszen ha valami nehéz, hát akkor az elkövetkezendő időszak lesz csak igazán keserves. Ugyanis Kevin McCabe nagycsapatot szeretne látni az Üllői út 129. szám alatt, ez pedig azt jelenti, hogy nála csakis a futball számít majd.

Persze, persze, a mostani adósság rendezésben benne van az összes szakosztály anyagi rendbetétele, azonban az üzlet, az üzlet, márpedig a befektetett pénz csak akkor térül meg, ha a zöld-fehérek szépen befocizzák magukat a BL-csoportkörbe. Ne legyünk naivak, a jelenkori Fradi számára még az NB I-be jutás is bravúr lenne (ugyebár a csapat a Keleti csoportban harmadik, és az őszi produkciót nézve semmivel sem jobb, mint a Szolnok és a Kecskemét), az élvonalban pedig még idehaza is extrát kell produkálni ahhoz, hogy bármelyik együttes (legyen az a DVSC, az MTK, a Honvéd, az Újpest) legalább annyit megvillantson, hogy az ember elhiggye: az aktuális legjobb magyar gárda nem zuhan ki rögvest a BL első selejtezőköréből.

Márpedig az elmúlt két évben inkább csak busongásra volt okunk a nemzetközi kupszereplés apropóján, de most mosolygósabbak az arcok, hiszen 2009 késő őszéig (ugyebár legkorábban jövőre lehet az NB I aranyérmese a Fradi) az angolok legalább azt bizonyíthatják, a futball valójában pénzkérdés is. Persze majd akkor jön el az igazság pillanata, amikor már nem csupán a buszsofőr hallgatja a pálya szélén az angol szavakat…

VINCZE ANDRÁS
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik