EURO-2008: mérkőzésnapon csak délig tanítanak Salzburgban

Vágólapra másolva!
2008.02.11. 21:06
Címkék
Legkésőbb délben hazamehetnek a salzburgi iskolások azokon a napokon, melyeken mérkőzést rendeznek a városban a június 7-én kezdődő osztrák-svájci közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon.
Herbert Gimpl, a salzburgi oktatási bizottság elnöke szerint csak így garantálható, hogy minden gyermek biztonságosan eljuthasson az otthonába.

"A tömegközlekedési eszközöket később már várhatóan megtöltik a pályára lépő válogatottak szurkolói" - mondta Gimpl. "A gyermekek biztonsága mindennél fontosabb, ezért június 10-én és 18-án azt szeretnénk elérni, hogy a salzburgi iskolákban az ötödik órákat már ne tartsák meg. Szóbeli ígéretünk már van, s ha az Oktatási Minisztériumtól írásban is megkapjuk az engedélyező határozatot, akkor hivatalosan is értesítjük az intézményeket, melyeket informálisan természetesen tájékoztattunk."

Salzburgban június 10-én Görögország-Svédország, 18-án pedig Görögország-Oroszország csoportmeccsre kerül sor. Később is rendeznek találkozókat a városban, de ezek már a nyári szünidőre esnek. MTI
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik