A szenegáliak teljes csődje

SZ. N. T.SZ. N. T.
Vágólapra másolva!
2008.01.31. 23:16
Címkék

Senki sem lepődött meg azon, hogy Tunézia és Angola kényelmes, gól nélküli döntetlent játszott egymással a D-csoport harmadik fordulójában, így a két együttes kart karba öltve masírozott a legjobb nyolc közé az afrikai kontinenstornán. Ez az eredmény azt jelentette, hogy Szenegálnak és Dél-Afrikának esélye sem volt a továbbjutásra, ez a két gárda egyébként szintén megosztozott a pontokon.

A következő világbajnokság házigazdájának búcsúja nem meglepő, elvégre Carlos Alberto Parreira vezetésével már a 2010es hazai seregszemlére készülnek, a csapatépítés korai fázisában tartanak, a 2002-es világbajnokságon kellemes meglepetést szerző Szenegál kudarca viszont váratlan.

Utóbbi válogatottnál a kiesés mellett néhány meghatározó ember fegyelmezetlensége is borzolja a kedélyeket. Hárman – a csapatkapitány, El-Hadji Diouf, az első számú kapus, Tony Sylva és a középpályás Ousmane N’Doye – csaptak egy görbe éjszakát, és a házirendben foglaltaknál tovább maradtak ki. Az Angola elleni vereség után távozó lengyel szövetségi kapitány, Henryk Kasperczak helyét megbízott szakvezetőként átvevő Lamine N’Diaye pedig nem volt tekintettel a játékosok érdemeire, hanem kizárta őket a keretből, és nem játszhattak Dél-Afrika ellen. Mivel Dioufnak nem ez volt az első fegyelmezetlensége, könnyen elképzelhető, hogy többet nem látjuk őt hazája címeres mezében futballozni, és azt is nyugodtan kijelenthetjük, a hat évvel ezelőtti, Dél-Koreában és Japánban megrendezett világbajnokság nyitó meccsén Franciaországot 1–0-ra megverő „aranycsapat” darabjaira hullott. Lassan az utolsó mohikánok is távoznak, azaz itt is csapatépítésre lesz szükség.

A csütörtöki két meccs lefújásával egyébként kialakult a negyeddöntő mezőnye, amelyből a vasárnap késő esti Ghána–Nigéria találkozó ígérkezik a legizgalmasabbnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik