Szeretnék jól kiejteni a nevét

LIPCSEI ÁRPÁD és MEGGYESI BÁLINT jelenti EindhovenbőlLIPCSEI ÁRPÁD és MEGGYESI BÁLINT jelenti Eindhovenből
Vágólapra másolva!
2008.01.14. 00:14
Címkék
Eindhoven gyanúsan csendes vasárnap, a kávézók tíz órakor még üresek és sötétek, a De Herdgangon viszont zajlik az élet. A PSV szerény küllemű, családias hangulatú, mégis minden igényt kielégítő edzőbázisáról, pontosabban a Dzsudzsák Balázzsal a soraiban szombat este a Feyenoord elleni rotterdami rangadót 1–0 megnyerő csapat tréningjéről a hollandok által véresen komolyan vett nyugodalom napján sem hiányoznak a szurkolók.

Eindhoven iparváros és üzleti központ, ennek megfelelően a Teremtő kevés bájjal áldotta meg, de jó érzékkel azt is a városhatárt jelző táblán túlra tervezte – és helyezte. A De Herdgang, a PSV edzőközpontja idilli környezetben, erdő közepén áll – négy kilométerre a központtól.

Nem annyira monumentális, nem annyira csillogó, mint a Feyenoord vagy az Ajax bázisa, de így is lenyűgöző, a tíz edzőpályát látva máris másik bolygón érezzük magunkat. Ez egyébként nem csupán a PSV első csapatának, hanem az utánpótlás-, az amatőr, a női együttes és a tartalékgárda otthona is egyben.

Vasárnap tíz órakor a PSV második csapata már pályán van.

A leginkább figyelemre méltó figura a kantin falaira függesztett fotókról kel életre.

Persze ami feltűnő, nem biztos, hogy meglepő: emberünk ahányszor kapura lő, a kapus annyiszor kénytelen maga mögé nyúlni a hálóba. Konstatáljuk: Luc Nilis, a PSV korábbi háromszoros házi gólkirálya ebbe a garnitúrába még biztosan beférne, csakhogy a belga csillag ennél nyilván szerényebb, manapság beéri a csatárok okításával.

Visszatérve az ebédlőként is szolgáló bárra: miután a szokásos identifikáción átesünk (Honnan jöttek? Nahát, Magyarországról? Ez érdekes!), az érdeklődők azonnal a klub legfrissebb szerzeményéről, Dzsudzsák Balázsról kérdezősködnek – határozottan, de nem tolakodóan.

folytatás...
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik