Elégedetlenkedik a belga óriás

SZ. N. T.SZ. N. T.
Vágólapra másolva!
2008.01.14. 00:14
Címkék

Dél-amerikai társai, a brazil Lúcio és az argentin Martín Demichelis mögött az ősszel háttérbe szorul Daniel Van Buyten. A Bayern München 29 éves belga középhátvédje nem sok lehetőséget kapott Ottmar Hitzfeld vezetőedzőtől, a szezonban mindössze hat bajnoki és egy-egy UEFA-, illetve Német Kupa-mérkőzésen lépett pályára. Nem csoda, hogy elégedetlen a helyzetével, és már januárban távozna a klubtól.

A hórihorgas labdarúgó (196 cm) iránt vannak is érdeklődők szép számmal, és minden esélye megvan rá, hogy Nagy-Britanniában folytassa a pályafutását. A még a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében is érdekelt skót Celtic mellett öt Premier League-csapat is szeretné megszerezni, a futballista ügynöke, Christophe Henrotay szerint az Everton, a Fulham, a Sunderland, a Tottenham és a Wigan is bejelentkezett érte.

Van Buytennel ellentétben a bajorok új üdvöskéje, Toni Kroos biztosan marad, a klub 2012-ig szóló szerződést kötött az ősszel berobbanó 18 éves középpályással, akinek ez élete első profi megállapodása.

A Bundesliga február eleji rajtjára készülő Bayern a hét végén egyébként könnyed, 7–2-es győzelmet aratott a kínai olimpiai válogatott ellen. A csapat a sérült Franck Ribéry nélkül is szép ajándékkal kedveskedett az 59. születésnapját ünneplő Ottmar Hitzfeldnek, aki a nyáron távozik a klubtól. Egyáltalán nem meglepő, hogy Hitzfeld nyáron megüresedő helyére a múlt héten kinevezett új tréner, Jürgen Klinsmann is kíváncsi volt a csapatra, amelyben Miroslav Klose, Mark van Bommel, Bastian Schweinsteiger, Toni Kroos, Luca Toni és Jan Schlaudraff megosztozott a gólokon, míg a hetediket az egyik kínai „hozta öszsze”.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik