Ismét a futball lett fontos (folytatás)

KEMÉNY KRISTÓF, PAJOR-GYULAI LÁSZLÓKEMÉNY KRISTÓF, PAJOR-GYULAI LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2008.01.08. 12:28
Címkék
Az új sportigazgatóval, az élvonalbeli magyar labdarúgásba visszatérő Mezey Györgygyel folytatott egyeztetés után hivatalosan is elkezdődött a fehérvári futballisták téli felkészülése. Noha több kulcsjátékos is úgy érkezett meg az első, Disztl László vezette tréningre, hogy autójában hagyta a szerelését, végül az egész keret kocogott egyet. Ám az, hogy miként alakul a labdarúgók jövője, és hogy mikor kapják meg a juttatásaikat, az csak a keddi, egyéni tárgyalásokat követően derül ki.

szakmai munka. Az új menedzs ment mindent megtesz, hogy lezárja a kisebbségi tulajdonosokkal elkezdett tárgyalásokat, és megszerezze az üzletrészüket. A vezetőség polgári úton részt kíván venni abban a bírósági perben, amely a klubot működtető gazdasági társaság korábbi ügyvezetői ellen indult adócsalás és más bűncselekmények vádjával. Ami pedig a licencet illeti: pótoltuk a hiányosságokat, minden feltételt teljesítettünk.”

A pénzügyi kérdések február 1jétől már Bérczy Balázsra, az egyesület jövő hónapban kezdő ügyvezető igazgatójára is tartoznak. Ismerve a kaotikus állapotokat, bőven lesz munkája az ötszörös válogatott futballistának, aki korábban az MLSZ főtitkáraként is dolgozott, ugyanis a Fehérvár FC Kft.-nek összesen egymilliárd forint a vesztesége, amelyből 258 millió 2006-ra tehető.

A szakmai stábra viszont semmiféle teher nem nehezedik, Disztl Lászlónak nem kell attól tartania, hogy akár a vezetőség, akár Mezey György azonnal számon kérné rajta az eredményeket. Az új tréner persze már az idén bizonyítana.

„Letettem egy listát a vezetőség elé, hogy kire számítok, és kire nem – így Disztl László. – Noha az NB III-as csapatnál dolgoztam, tökéletesen képben vagyok a fehérvári utánpótlás kérdésében, nem húszévesekre akarom építeni az együttest. Fontos az eredmény, de még fontosabb, hogy kialakuljon a csapategység. Ez a keret képes rá, hogy a tavasszal felkapaszkodjon az ötödik hely környékére. Természetesen egyeztettem Mezey Györggyel, akinek az egész klub szakmai életébe beleszólása lesz, az ő szava sok kérdésben dönt, de az első csapat hozzám tartozik – persze közösen dolgozunk majd. Már csak azért is, mert az együttesnek lehetősége lesz használni a felcsúti gyakorló- és tesztpályát, amely biztosan segíteni fogja a felkészülésünket.”

Az új időszámítás tehát elkezdődött. Kérdés, a mai, egyéni tárgyalások után sorban állnak-e majd a fehérvári futballisták az automata előtt a rántott húsos szendvicsekért…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik