Ismét a futball lett fontos

KEMÉNY KRISTÓF, PAJOR-GYULAI LÁSZLÓKEMÉNY KRISTÓF, PAJOR-GYULAI LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2008.01.08. 12:28
Címkék
Az új sportigazgatóval, az élvonalbeli magyar labdarúgásba visszatérő Mezey Györgygyel folytatott egyeztetés után hivatalosan is elkezdődött a fehérvári futballisták téli felkészülése. Noha több kulcsjátékos is úgy érkezett meg az első, Disztl László vezette tréningre, hogy autójában hagyta a szerelését, végül az egész keret kocogott egyet. Ám az, hogy miként alakul a labdarúgók jövője, és hogy mikor kapják meg a juttatásaikat, az csak a keddi, egyéni tárgyalásokat követően derül ki.

Alig múlt el nyolc óra, amikor a székesfehérvári stadion aulájának előterében friss rántott húsos szendviccsel és csomagolt croissant-nal pakolták tele az étel- és italautomatát. Az, hogy a július óta a fizetésükre váró futballisták megengedhetik-e maguknak az „extra” kiadást, csak kedd délelőtt derül ki, ugyanis a szerződések áttekintésére, a személyes, szemtől szembeni tárgyalásokra ekkor kerít majd sort a gazdasági, illetve a szakmai stáb.

A fehérvári labdarúgók mindenesetre hétfő reggel úgy érkeztek meg a téli szünetet követő első edzésre, hogy tudták: új vezetőedzővel és sokkal jobb kilátásokkal várhatják a tavaszi folytatást. Az ősszel ugyanis rémregénybe illő történéseket éltek meg. Persze a rengeteg ígérgetés, a hosszú ideje tartó labilis pénzügyi helyzet több játékost is óvatossá tett: Sitku Illés, Farkas Balázs, valamint az autóval befutó Sebők Zsolt és Vayer Gábor például szerelés nélkül sétált be az öltözőbe – ám miután gyorsan felvázolták a futballistáknak a helyzetet, mindanynyian kikullogtak a kocsijukhoz, majd táskával a vállukon és reménnyel a szívükben várták Disztl László utasításait.

Csakhogy mielőtt az új vezetőedző eligazítást tartott volna, Mezey György, aki sportigazgatóként vállal szerepet a fehérvári labdarúgásban, behívta a vendégöltözőbe a kulcsjátékosokat és csaknem fél órát beszélt Koller Ákossal, Sitku Illéssel, Dvéri Zsolttal, Farkas Balázzsal, Vayer Gáborral és Sebők Zsolttal. Az egyeztetésen leginkább a sportolók megnyugtatását tartotta fontosnak Mezey György, akinek már a szerepvállalása is garancia lehet a fehérvári futballklub megmenekülésére, hiszen – ismerve a szakvezető habitusát – elképzelhetetlen, hogy olyan feladathoz adja a nevét, amely továbbra is a labdarúgók türelmére apellál, és veszélyezteti az egzisztenciájukat.

Állítólag hasonlóan gondolkodik Garancsi István többségi tulajdonos, a Futball Invest 2007 Zrt. vezérigazgatója is, akit Székesfehérváron ugyan Columbo feleségéhez hasonlítanak (az üzletember mind ez ideig nem mutatkozott a nyilvánosság előtt, de ígéri, az MTK elleni bajnoki rajton ott lesz a lelátón), és aki dr. Gál András Levente ügyvéd révén hozta nyilvánosságra az elképzeléseit.

„Elsődleges feladatként az egyesület pénzügyi helyzetének konszolidációját akarjuk megoldani – mondta Gál András Levente. – Hétfőtől kettévált az FC

Fehérvár adósságrendezése és a


folytatás...
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik