BVSC: nem sikerült, de jár a kalapemelés

ÖRI B. PÉTER jelenti ZágrábbólÖRI B. PÉTER jelenti Zágrábból
Vágólapra másolva!
2008.01.05. 00:36
Címkék
Ki-ki meccset játszott a BL B-csoportjának utolsó, 6. fordulójában az STK Vecernji list Zagreb a Lombard BVSC-vel. Hatalmas csatában a horvátok győztek, s csoportmásodikként bejutottak a negyeddöntőbe.

S akkor Dzsu Sze Hjuk elszervál ta magát. Tomboltak a magyar szurkolók. Pázsy Ferencnek ez volt a harmadik szettben a 12. pontja. Ezzel 2:1-re vezetett a hazaiak kedvence a 2003-as vb-n egyesben ezüstérmet nyerő dél-koreai ellen, aki az idei világranglistán 11. A folytatásban is szenzációs asztaliteniszt láthatott a közönség: Dzsu Sze Hjuknak, a védekezés nagymesterének fantasztikus hárításait, Pázsy szédületes pörgetéseit, ám 10:10 után a labda lecsorgott a hálóról, majd a következő poénnak is az ázsiai örülhetett. A döntő szettben már „nem volt a pályán” a magyar, így a horvát csapat szerzett előnyt.

Jakab János elszalasztotta első meccslabdáját, a másodikat viszont már nem, két találkozó után tehát 1:1 volt az állás. Van szíve ennek a Jakinak! Az első négy szett nem keltett különösebb izgalmat, a magyar asztaliteniszező és horvát ellenfele, Tomislav Kolarek viszont az ötödikben igencsak lázba hozta a csarnok népét. Fej fej mellett haladtak, 10:9-re Kolarek vezetett, s innen fordított 12:10-re a magyar játékos. Herendi Ivánt, a zuglóiak szakosztály-igazgatóját megüthette a guta – de nem az eredménytől, hanem mert influenzája miatt nem tarthatott csapatával. Ott volt viszont a nézőtéren a magyar nagykövetség ideiglenes ügyvivője, Ritecz Miklós, aki elismerően tapsolt egy-egy labdamenet után – nem véletlenül, hiszen fiatalkorában ő is asztaliteniszezett.

Fontos volt az egyenlítés, hiszen amelyik csapat nyer, megszerzi a csoport második helyét, s továbbjut a negyeddöntőbe, ahol a spanyol CTM Caja Granada – ott játszik az egykor magyar, ma már osztrák állampolgár Gárdos Róbert, a horvátok extraklasszisa, Zoran Primorac, s nem utolsósorban a tajvani világsztár, Csuan Csi-jüan – lesz az ellenfél. Ám húsz perccel később Zwickl Dániel mérgesen vágta táskájába az ütőjét. Dühe teljesen jogos volt, hiszen Tomislav Zubic ellen nagyon nagy csatában, négy szettben veszített.

Elúszni látszott a hajó, ugyanis csak az álmodozók kis része gondolta úgy, hogy Jakab megveri a dél-koreait. Nem verte meg.

Dzsu Sze Hjuk 3:1-re győzött, ezzel a nyolc közé került a horvát csapat. Ám a BVSC is minden dicséretet megérdemel, ugyanis a tizenhatos mezőny egyetlen olyan együttese volt, amelyben nem szerepel idegenlégiós.

Zwickl vigasztalhatatlan volt, percekig törülközőjébe temetkezett. Bosszúságra van, elkeseredésre nincs oka.

Eredmények a 15. oldalon

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik