Különlegességek a francia stílus híveinek (folytatás)

KEMÉNY KRISTÓF jelenti LondonbólKEMÉNY KRISTÓF jelenti Londonból
Vágólapra másolva!
2008.01.02. 15:00
Címkék
Nem mindennapi lehetőséghez jutott munkatársunk, az Emirates Stadion VIP-páholyából nézhette végig az Arsenal– West Ham bajnokit (2–0). Az Arsenal futballjáért rajongó előkelő vendégek szigorú szabályok mellett, de fényűző körülmények között szurkolhattak és fogyaszthattak, miközben remek meccset láttak.

gás talán legmodernebb sta dionjában készültek a bajnoki mérkőzésre – barátságban. Barátságban, hiszen az Arsenal a West Ham United legutóbbi győzelmének köszönheti elsőségét a tabellán (a „kalapácsosok” az akkor még éllovas Manchester Unitedet győzték le 2–1-re). Persze az Arsenal sikeressége nem a véletlen műve: amióta Arsene Wenger forradalmasította csapata játékát, egész Európában „terjed az arsenalizmus”, és az elhivatott szurkolást minőségi futballal és irigylésre méltó eredményekkel hálálja meg a gárda – ezt mindenki elismeri.

A városi derbin is csak akkor tapasztalhattunk kisebb vitát, amikor a vendégtábor kórusban jelezte értetlenségét s egyben elégedetlenségét, hogy tíz perccel a kezdés előtt miért bukkant elő nyolc locsolófej a gyeptéglák közül, és vizezte fel a talajt. Nos, a választ gyorsan megkaptuk: a hazaiak tulajdonképpen az első támadásukból gólt szereztek, miután Cesc Fábregas centerezését követően az előző fordulóban az Everton ellen duplázó horvát állampolgárságú támadó, Eduardo da Silva mellre vette a labdát, majd fordulásból a bal alsó sarokba lőtte. A folyamatos tapsolás közben két alkalommal pattant talpra és ünnepelt a hatvanezres publikum az első félidőben: előbb Emmanuel Adebayor növelte tizenegyről tizenkettőre bajnoki találatainak számát, majd a sérülés miatt cserét kérő, korábban kilenc évig az „ágyúsoknál” légióskodó Freddy Ljungberget kísérte óriási tapsvihar az öltözőbe.

Az Emirates Staidonban nehéz olyan pontot találni a lelátón, ahonnan rosszul látni a pálya bármely szegletét, így aztán a VIP-páholyból is tökéletesen kivehető volt a csapatok szerkezete, játéka: több élvonalbeli együttes megfigyelője is nyakát nyújtogatva feszengett a bőrfotelben, s körmölte szorgalmasan mind az Arsenal, mind pedig a West Ham különféle formációit, szabadrúgás- és szögletvariációit. Megtudtuk, hogy a BL-nyolcaddöntőben az Arsenalra váró AC Milan is küldött szakembert a londoniak meccsére, és a számunkra szinte parancsba adott diszkréciót megőrizve annyit megtudtunk az olasz megfigyelőtől, hogy főleg Emmanuel Adebayortól tartanak, akit remek fizikai adottságokkal áldott meg a sors, és a labdával is igen jól bánik. S bár az előkelő vendégként jegyzett drukkerek nem ugrálhattak fel a két hazai gólnál, fantasztikus élménnyel gazdagodtak a kilencven perc során, s vonultak be a lefújást követően az éttermi részre, és fogyasztották el a különleges finomságokat. Francia konyha ide, Don Perignon pezsgő oda, még mindig Arsene Wenger az első számú kedvenc – a VIP-páholyban és az ultrák között egyaránt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik