Különlegességek a francia stílus híveinek

KEMÉNY KRISTÓF jelenti LondonbólKEMÉNY KRISTÓF jelenti Londonból
Vágólapra másolva!
2008.01.02. 15:00
Címkék
Nem mindennapi lehetőséghez jutott munkatársunk, az Emirates Stadion VIP-páholyából nézhette végig az Arsenal– West Ham bajnokit (2–0). Az Arsenal futballjáért rajongó előkelő vendégek szigorú szabályok mellett, de fényűző körülmények között szurkolhattak és fogyaszthattak, miközben remek meccset láttak.

Már a jegyek minősége árulko dó: a szimpla szurkolói belépő is gyönyörű, a támogatói kártyához emlékként megőrizhető címeres tok jár, a párnás papírra nyomott VIP-jegynek pedig a tartalma lélekbizsergető, hiszen különféle privilégiumokat biztosít tulajdonosának. Persze ahhoz, hogy az Emirates Stadion legelőkelőbb, bársonyszőnyeges részére beléphessen az ember, meg kell felelnie néhány előírásnak. Az öltöny, a nyakkendő viselete például kötelező, akárcsak a civilizált viselkedés, ezért megkérik a páholyban helyet foglalókat, hogy az ellenfélre és a mellettük ülőkre való tekintettel ne szidalmazzák a rivális csapatot, illetve csak mérsékelt hangerővel szurkoljanak. A fogyasztásnál viszont nem kell senkinek visszafognia magát (persze az etikett kötelez!), s ahogy az öltözőben Arsene Wenger, úgy a konyhában is egy francia az úr – talán éppen a teljhatalmú menedzser kérésére… –, azaz a séfek többnyire Franciaországból importált ínyencségekkel kápráztatják el a vendégeket.

S errefelé nem csupán a látogatók kapnak be néhány falatot a meccs előtt, maga Arsene Wenger is benézett a VIPpáholyokba udvariasan köszöntve a megjelenteket. Amikor kiderült, hogy Magyarországról érkeztünk, készségesen állt mellénk egy fotó erejéig.

Miközben a menedzser az elnökség tagjaival társalgott, a csapatok a jelenkori labdarú-


folytatás...
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik