Még öt jelölt a két helyre

SOMLÓVÁRI DÁVIDSOMLÓVÁRI DÁVID
Vágólapra másolva!
2007.12.26. 22:04
Címkék

Már csak az utolsó forduló van hátra az NFL 2007-es alapszakaszából. Eddig tíz csapat biztosította helyét a rájátszásban, míg öt másik együttesnek még van miért reménykednie.

Az Amerikai főcsoportban már biztossá vált, hogy a New England Patriots és a címvédő Indianapolis Colts zár az első két helyen, azaz a playoff első körében (wild card) mindkét együttes szabadnapos lesz. A San Diego Chargers, a Pittsburgh Steelers és a Jacksonville Jaguars is túléli az alapszakasz küzdelmeit – a Cleveland Browns és a Tennessee Titans sorsa azonban még kérdéses. Mindkét együttes 9–6-os mérleggel áll (előbbi meglepetésre kikapott a Cincinnatitől, míg utóbbi nehezen, de legyőzte a New York Jets csapatát az elmúlt hét végén), és a Titans vasárnapi, Indianapolis elleni derbije dönt a hatodik továbbjutó kilétéről. A Tennessee győzelme esetén playoffrésztvevő, míg veresége a biztos búcsút jelentené. Így a Browns azzal a furcsa tudattal készülhet a San Francisco ellen, hogy bár még kérdéses a sorsa, már pihentetheti kulcsjátékosait.

S ha már a kulcsjátékosokról esett szó: a New England Miami elleni hét végi meccsén Tom Brady három touchdownpasszt adott, amelyből kettőt Randy Moss kapott el – a két sztárjátékos tehát feltűnően nem pihent a már tét nélküli találkozón. Előbbi Peyton Manningnek a 2004-es alapszakaszban elért 49 TD-s csúcsától, míg utóbbi Jerry Rice 1987-ben bemutatott 22 touchdownelkapásos rekordjától marad el egyetlen aprócska hatpontos akcióval – lehet, hogy már csak a szombati, New York Giants elleni meccsig.

A Nemzeti főcsoportban – hasonlóan az AFC-hez – öt együttes már biztos tagja a rájátszásnak, ám a fennmaradó helyre még három csapat is befuthat. A legnagyobb esélye a védőjátékos Sean Taylor halálát követően kettős erőbedobással küzdő, vasárnap a Minnesota ellen kulcsfontosságú, 32–21-es győzelmet arató Washington Redskinsnek van, amely a Dallas Cowboyst fogadja majd, ráadásul hazai környezetben. A washingtoni siker egyben azt is jelentené, hogy alig egy hónappal Taylor tragédiája után már a végső győzelemért küzdhetne az 1991-es szezon bajnoka. A „rézbőrűek” esetleges kudarcából a Minnesota húzhatna hasznot, a Denver Broncos otthonában rendezett összecsapás azonban nem ígérkezik sétagaloppnak a Vikings számára. „A remény hal meg utoljára” mondás lehet most a legnépszerűbb a New Orleans öltözőjében: a bajnokságot négy vereséggel kezdő Saints ugyanis csak az előbbi két rivális bukása, illetve chicagói győzelme esetén lehetne ott a rájátszás első körében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik