Rekordra hajtanak

SOMLÓVÁRI DÁVIDSOMLÓVÁRI DÁVID
Vágólapra másolva!
2007.12.23. 00:25
Címkék

A New England Patriots keres ve sem találhatna jobb ellenfelet a Miaminál a hétvégére. A Dolphinsnak van ugyanis a legrosszabb mérlege a ligában (1–13), ráadásul a Baltimore Ravens elleni, múlt heti győzelmével teljesítette minimális célját, azaz nem nyeretlenül zárja a 2007-es évadot.

Az NFL 16. játékhetében pont a „jóllakott delfineknek” kellene Foxboróban megállítaniuk a Pats csúcsokra törő gépezetét. A kiváló irányító, Tom Brady fémjelezte együttes már biztosan megnyerte az Amerikai főcsoportot (azaz az arizonai döntő kivételével minden rájátszásbeli meccsét hazai környezetben vívhatja meg), ám több fantasztikus rekord még megdöntésre vár. Bill Belichick főedző alakulata éppen mostani ellenfelének 1972-es teljesítményét próbálja lemásolni, illetve túlszárnyalni. Az akkori Miami az NFL történetének mindmáig egyetlen veretlen csapata: 14, alapszakaszban és 3, rájátszásban megnyert mérkőzése természetesen Super Bowl-győzelmet ért. A legutóbb 2004-ben bajnok Patriots magyar idő szerint vasárnap késő este szezonbeli 15. sikerére, míg Brady újabb touchdownpasszokra hajt. A háromszoros bajnok irányító a mostani alapszakaszban 45 hatpontos átadásnál jár, néggyel kevesebbnél, mint amennyit az Indianapolis Colts quarterbackje, az ebben a kategóriában az NFL-csúcsot tartó Peyton Manning szerzett 2005-ben.

A Pats október 21-én Miamiban már megmérkőzött a Dolphinsszal: két hónapja Brady egyéni csúcsot jelentő hat TD-passza 49–28-as sikert ért. És akkor még Randy Mossról egy szó sem esett, pedig az elkapó két, Oaklandben elvesztegetett idény után az idén a legendás Jerry Rice babérjaira tör. A San Francisco játékosának az 1987-es alapszakaszban bemutatott 22 touchdownelkapása (Moss 19nél jár) még rekord, ám kérdés: az lesz-e hétfő hajnalban is?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik