Valódi nagykoalíciót kell teremteni, különben csak az örökös háború jön

Kutasi Róbert a REAC klubigazgatójaKutasi Róbert a REAC klubigazgatója
Vágólapra másolva!
2007.12.21. 00:27
Címkék

MLSZ megbünteti a csapatokat, mert tartoznak a szövetségnek, és hogy még bonyolultabb legyen a helyzet, a csapatok egymás között is marakodnak, mert van olyan élvonalbeli gárda, amely százmilliós tartozást nem fizetett vissza a reorganizációs hitelből, így alapvetően még az adósok között is van „adósabb”

– mindent elsöprő összeveszés lehet ebből.

A veszekedés viszont egyben öngyilkosság is.

Ezt ma már egyre többen gondolják így, és olyanok is vannak, akik belátják, kár lenne a saját kardunkba dőlni, most, amikor öntisztulási folyamat kezdődött el a magyar profi futballban: kikopnak a kóklerek, megjelennek a tőkeerős új tulajdonosok, vannak tehetségeink, népszerű a válogatott, épülhetnek pályák, talán szebb lesz a jövő…

A REAC javaslata a következő: legyen futball-nagykoalíció.

Mutasson a futball példát. A gólok, a siker közös lehet.

Egy asztalhoz kell ültetni mindenkit, aki reményeink szerint segíteni tud. Egy nagy szoba kell, bezárni az ajtót, eldugni a kulcsot, aki kimászik az ablakon, elsunnyog, arra nem számíthatunk, akik a végén együtt jönnek ki az ajtón, azok megoldhatják a gondjainkat.

Fontossági sorrend nélkül, inkább hangosan gondolkodva, elengedhetetlen Kisteleki István racionalizmusa, Bicskei Bertalan és Mezey György szakmai tudása, Orbán Viktor tekintélye és futballszeretete, Gyurcsány Ferenc empátiája, Puhl Sándor vitakészsége, Gyárfás Tamás kapcsolatrendszere, Bodnár György agya, Pellady Péter üzleti érzéke, Mészöly Kálmán lángolása, Bozóky Imre konfliktuskezelése, Szieben László munkabírása, Kálnoki Kis Attila írása, Hegyi Iván kritikája, Lakat T. Károly érzelme, a Szima Gábor, Tarsoly Csaba, Tolnai Sándor, George F. Hemingway, Forgács József, Sziky Gyula, Várszegi Gábor szintű megszállottak áldozatvállalása…

És a névsor lehetne hosszabb is, ők azok, akikben bízhatunk. Vagy ők (és talán még sokan mások…) – vagy pitiáner percemberkék, a nihil, a szakmai és gazdasági csőd, az öngyilkos folyamatok, az örökös helyben járás, a futballagymosás, a PRfoci, a médiaháború, az ellenségképgyártás, az eredménytelenség.

Kérünk egy esélyt!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik