Cseh László: a harmadik nap, a harmadik aranyérem Debrecenben

Vágólapra másolva!
2007.12.15. 19:29
A Debrecenben zajló rövid pályás úszó Európa-bajnokságon Cseh László megszerezte harmadik aranyérmét is: klasszisunk ezúttal 200 méter pillangóban nem talált legyőzőre. Ezüstérmet szerzett Kis Gergő 1500 m gyorson, Mutina Ágnes pedig 400 m gyorson léphetett az eredményhirdetéskor a dobogó legalsó fokára. A női 4x50 m vegyesváltónk remek hajrával végzett a negyedik helyen, Verrasztó Evelyn hatodik lett 100 vegyesen. A nap két újabb világcsúcsot hozott: a német női vegyesváltó mellett a horvát Sanja Jovanovic 50 m háton írta újra a sportági legjobbat.
Cseh László a harmadik aranyérmét szerezte Debrecenben
Reuters/Balogh László
Cseh László a harmadik aranyérmét szerezte Debrecenben
Cseh László a harmadik aranyérmét szerezte Debrecenben
Reuters/Balogh László
Cseh László a harmadik aranyérmét szerezte Debrecenben

Jól kezdődött a nap délutáni, döntőkkel tarkított része a magyar csapat számára, hiszen Kis Gergő ezüstérmet szerzett 1500 méteres gyorsúszásban. A magyar versenyző új országos csúcsot úszott: 12.5 másodperccel múlta felül a korábbi, szintén hozzá fűződő rekordot. Ugyanebben a számban Verrasztó Dávid végül a kilencedik helyen zárt.

Az érmes folytatást újabb érem követte: a nőknél 400 méter vegyesen Mutina Ágnes szerezte meg a harmadik helyet és léphetett fel a dobogó harmadik fokára az eredményhirdetéskor. Mutina végig remekül úszott, ennek köszönhető a kiváló eredmény: féltávnál még a hatodik helyen állt, de százzal a cél előtt már a harmadik helyen fordult. Az Európa-bajnok a francia Laure Manaudou lett.

A női 100 méteres vegyes úszó számot a finn Hanna-Maria Seppaelae nyerte, Verrasztó Evelyn a hatodik helyen ért célba.

A nap magyar sikerét ezúttal is Cseh László szállította, aki egy olyan számban szerzett bravúros teljesítménnyel aranyérmet, amely nem igazán az ő „pályája”. A 200 pillangó sokkal inkább a lengyel Pawel Korzeniowski terepe, aki favoritként Európa-bajnoki csúcstartó. Ennek ellenére végig Cseh „hátát” nézhette. A magyar klasszis nem bízott semmit a véletlenre, nagyon bekezdett és rajt-cél győzelmet aratott. Előnye a verseny közben előnye már egy testhossz is volt, persze Korzeniowski a hajrában feljött. A végén Cseh azonban nemhogy tartotta magát, hanem még rá is tudott tenni egy lapáttal. A saját maga által tartott régi országos rekordot több mint másfél másodperccel javította meg.

Magyar érdekeltségű döntő volt a nap utolsó fináléja, amelyben női 4x50 méteres vegyesváltónk állt rajtkőre. A hátúszó Szepesi Nikolett a negyedik helyen adta át a váltót, Kovács Ágnes mellen visszaesett a hetedikre. Jött a pillangón Bordás Beatrix, aki egy helyet javított, a nagy hajrát azonban gyorson Verrasztó Evelyn vágta ki, aki végül a negyedik helyre hozta fel a magyarokat.

Harmadik helyen végzett elődöntőjében, így bekerült a döntőbe Kovács Ágnes női 100 méteres mellúszásban: a magyar versenyző az ötödik legjobb hellyel érte el a döntős.

A nők 100 méteres pillangó úszó számában Kovács Emese a negyedik legjobb idővel került a döntőbe. Ugyanez nem sikerült Dara Eszternek, aki az elődöntőben a 13. időt úszta. Kovács a futamában a harmadik helyen végzett, Dara a másik futamban a hetedik lett. Mindkét úszónő jobb időt úszott, mint a délelőtti selejtezőben.

Bordás Péter a 14. helyen zárta a 100 m férfi vegyes úszó számában az elődöntőt, így nem jutott a fináléba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik