„Zárják ki a rómaiakat!”

V. T. N.V. T. N.
Vágólapra másolva!
2007.12.14. 00:20
Címkék

Újabb balhé, sajnos most már a sokadik Olaszországban. Az AS Roma–Manchester United (1–1) Bajnokok Ligájamérkőzés előtt öt angol drukkert késeltek meg olasz huligánok a Stadio Olimpico környékén a két csapat hívei között kirobbant verekedés során. Az eset nem egyedi, áprilisban, a sorozat előző kiírásának negyeddöntőjében is találkozott egymással a két csapat, akkor 18 szigetországi szurkolót kellett kórházba szállítani súlyos sérülésekkel. Ha ehhez még azt is hozzáveszük, hogy a „farkasok” szimpatizánsai a 2005–2006-os UEFA-kupa-szezonban a Middlesbrough fanatikusait is eltángálták, és közülük többet le is szúrtak, nyugodtan leszögezhetjük, nem leányálom vendégszurkolóként az olasz fővárosba utazni.

Dave McLuckie, a Middlesbrough-t is magába foglaló Cleveland térség rendőrfőkapitánya az újabb római erőszakos cselekmények láttán szigorú ötlettel állt elő.

„Az UEFA-nak ki kellene zárnia a Romát az európai kupaporondról, amíg a helyi hatóságok nem tudják biztonságosabbá tenni a mérkőzések megrendezését – hangzott a markáns vélemény. – Nem a levegőbe beszélek, sajnos szakértők vagyunk ebben a témában, és azt el kell mondanom, hogy Anglia tanult az ötéves kizárásból.”

Mint ismeretes, az 1985-ös, tragédiával záruló Heysel-stadionbeli BEK-döntő után az UEFA öt szezonra eltiltotta az angol csapatokat az európai kupasorozatoktól (igaz, az akkor még létező KEK-ben és az UEFA-kupában egy-egy idénynyel csökkentették a büntetés mértékét), de kérdés, hogy manapság – a Bajnokok Ligája korában – meg merne-e húzni egy ilyen lépést a Michel Platini vezette testület.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik