Csúcsforma? Később!

KAMLER JÁNOS, SIMON JÓZSEFKAMLER JÁNOS, SIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2007.11.29. 00:05
Címkék
A felkészülés utolsó fázisát is lezárta a franciaországi vb-re (december 2–16.) készülő magyar női válogatott, amely csütörtökön pihen, pénteken gyülekezik, s szombat reggel repül Párizsba. A szerda sajtónap volt a tatai táborban.

Nyilvános edzés a sajtó számára – persze aligha emiatt izzasztotta meg Németh András szövetségi kapitány a válogatott tagjait szerda délelőtt. Az egymás elleni játék igencsak keményre sikerült, amit Mehlmann Ibolya, füle bánt, ugyanis jókora ütést kapott amúgy is fájós testrészére. Azzal egyébként semmi baj sincs, hogy a lányok odatették magukat a tréningen, hiszen vasárnap már csoportmérkőzést játszanak Nimes-ben.

A csoportkörben (sorrendben Japán, a Kongói Köztársaság és Spanyolország lesz az ellenfél) elvileg egyik rivális sem jelenthet leküzdhetetlen akadályt, ellenben a középdöntő meccseire már muszáj csúcsra járatnia magát együttesünknek.

„Csapatomnak a negyeddöntőre kell csúcsformába lendülnie, az lesz ugyanis a világbajnokság kulcsmérkőzése – hangoztatta a tatai edzőtáborban megtartott sajtótájékoztatón Németh András.

S minthogy a vb egyúttal olimpiai kvalifikációs torna is, kiemelt fontosságú két hét áll csapatunk előtt. A világbajnoki cím pekingi részvételt ér, a 2–7. hely pedig olimpiai selejtezőt; ha a már kvótát szerző nemzetek, Norvégia, Brazília, Kazahsztán, Angola és Kína közül valamelyik a legjobb hét között végez, rosszabb helyezésekkel is meg lehet célozni a pekingi szereplést, illetve az olimpiai selejtezőt.

A vb 2–7. helyezettjei a tervek szerint pályázhatnak a négycsapatos kvalifikációs tornák megrendezésére, a nemzetközi szövetség pedig – figyelembe véve a pályázó országok csarnokhelyzetét, no meg a televíziós közvetítések lehetőségeit – eldönti, kik lesznek a házigazdák.

„Ha a magyar válogatott selejtezőt érő helyen végez, azonnal pályázunk – jelentette ki Kiss István, a szövetség elnöke.

A legjobb persze az volna, ha nem kellene pályázatot írni – s nem azért, mert a magyarok nem végeznek az első hétben…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik