Teofanisz Gekasz: Jövő nyáron megvédhetjük a címünket!

Vágólapra másolva!
2007.11.19. 14:51
A 2004-ben győztes görög labdarúgó-válogatott megvédheti címét a jövő évi Európa-bajnokságon, miután a selejtezőben bebizonyította, a kontinens legjobb csapatait is felülmúlhatja. Erről Teofanisz Gekasz, az együttes Németországban, a Bayer Leverkusenben szereplő csatára beszélt.
Ünnepelnek a görög válogatott tagjai
Reuters
Ünnepelnek a görög válogatott tagjai
Ünnepelnek a görög válogatott tagjai
Reuters
Ünnepelnek a görög válogatott tagjai

“Miért ne nyerhetnénk meg ismét az Európa-bajnokságot? – kezdte nyilatkozatát a támadó, majd hozzátette: - Bebizonyítottuk, hogy nagyszerű csapatot alkotunk, és még a legjobb csapatokat is legyőzhetjük. Hinnünk kell abban, hogy képességeinknek megfelelő teljesítményt nyújtjuk, és akkor ismét a csúcsra érhetünk.”

Teofanisz Gekasz szombaton három gólt szerzett, amikor Otto Rehhagel szövetségi kapitány együttese 5-0-ra nyert Málta ellen. Az Európa-bajnoki címvédő már októberben bebiztosította továbbjutását, lévén 1-0-ra nyert Törökország vendégeként Isztambulban.

“Nagyszerű mérkőzés volt, a mesterhármas pedig még szebbé tette számomra az estét. Ünnepelhettünk a közönségünkkel, nagyon élveztük a sikert – emlékezett a szombati összecsapásra a csatár, majd így folytatta: - Nagyon fontos volt, hogy megszerezzük a három pontot, de a győzelem kiharcolásának módja és az öt gól egészen fantasztikussá tette a hangulatunkat”.


A már biztosan csoportelső görög válogatott szerdán a Puskás Ferenc Stadionban fejezi be szereplését. Teofanisz Gekasz nyolc selejtezőn jutott szóhoz, öt találatig jutott.

“Az volt a legfontosabb az EURO 2004 után, hogy pótoljuk a csapatból távozó játékosokat. Úgy gondolom, hogy a selejtezőben bebizonyítottuk, sikerült az átalakítás. Úgy érezzük, hogy bárkivel fel tudjuk venni a versenyt, de a választ majd a jövő évi torna adja meg” – zárta mondandóját a leverkuseni gárda támadója.

A görög válogatott hazai pályán 2-0-ra győzte le Várhidi Péter együttesét, az első gólt éppen Gekasz rúgta. ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik