Marco van Basten: Több tapasztalattal akár nagy tornát is nyerhetünk

Vágólapra másolva!
2007.11.19. 13:39
Ha a következő években a rendkívül tehetséges csatárok tapasztalattal vérteződnek fel, akkor a holland labdarúgó-válogatott világ- vagy Európa-bajnok lehet. Ezt Marco van Basten szövetségi kapitány jelentette ki, miután együttese szombaton kiharcolta a továbbjutást az Eb-selejtező G csoportjából.
Marco van Basten köszönti a győztes gólt szerző Danny Koevermanst
Reuters
Marco van Basten köszönti a győztes gólt szerző Danny Koevermanst
Marco van Basten köszönti a győztes gólt szerző Danny Koevermanst
Reuters
Marco van Basten köszönti a győztes gólt szerző Danny Koevermanst

A hollandok szombaton Danny Koevermans találatával 1-0-ra győzték le a luxemburgi együttest, így az utolsó játéknap előt 4 ponttal előzik meg a harmadik helyen álló bolgárokat.

"Több olyan játékosunk is van, aki remekül ért a támadáshoz. Legtöbbjük azonban még fiatal, így rutinra van szükségük. Ha tapasztalatra tesznek szert, akkor esélyünk lesz arra, hogy megnyerjünk egy nagy tornát” – jelentette ki a korábbi világklasszis csatár.

A hollandok meglepetésre 4-4-2-es formációban szerepeltek Rotterdamban Luxemburg ellen: Koevermans és Ruud van Nistelrooy mögött Clarence Seedorf, Rafael van der Vaart és Wesley Sneijder is támadó-középpályásként kapott lehetőséget, de így is csak 1-0-ás győzelemnek örülhettek a szurkolók.

A hollandok egyébként sem kápráztatták el a közvélemény: az eddigi tizenegy kvalifikációs összecsapáson tizennégy alkalommal voltak eredményesek. A tizenkét eddig továbbjutott gárdából a van Basten-csapat érte el a legkevesebb találatot.

A szövetségi kapitány egyébként úgy vélte, a 4-4-2-es alakzat kedvező változást hozott a gárda játékában.

“Számos játékosom kedveli ezt a felállást, amely jól működött, legalábis, ha a kidolgozott helyzetek számát nézzük” – mondta van Basten, majd így folytatta: - Van der Vaartna, Sneijdernek és Seedorfnak is szüksége van arra, hogy szabadabban mozoghasson, hogy képességüket kihasználva teremtsen helyzeteket. A selejtező egésézére is jellemző volt, hogy rengeteg lehetőséget dolgoztunk ki, de sajnos nem szereztünk túl sok gólt, pedig ez alapkövetelmény a futballban”.

A hollandok szerdán Fehéroroszországban fejezik be az Európa-bajnoki selejtezőt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik