Leckét adtak

MOLNÁR CSABA, S. TÓTH JÁNOSMOLNÁR CSABA, S. TÓTH JÁNOS
Vágólapra másolva!
2007.11.19. 23:20
Címkék
A férfibajnokság hetedik fordulójának záró mérkőzésén a MAFC megszerezte második őszi alapszakaszbeli győzelmét.

Két új játékost vetett be Zsebe Ferenc, a Körmend edzője a MAFC elleni hétfő esti összecsapáson. A horvát Marko Moric Ausztriából érkezett (ott Stanley Ocitti csapattársa volt), míg Gráczer Zsolt Szombathelyről tért haza szülővárosába. A háromszoros bajnok keretlétszáma ettől még nem változott, hiszen két szlovén légiós, Martin Mihajlovic és Dejan Dunovic időközben összecsomagolt.

A Hauszmann utcai mérkőzés első perceiben úgy tűnt, körmendi szempontból kellemes mérkőzésen debütálhat a két új játékos. A védekezésben a zónázást és az emberfogást váltogató látogatók három perc alatt megugrottak 8–2-re, és a MAFC három amerikai alapembere nemigen találta a tempót. Sőt Jermaine Thomas a 15. percig a gyűrűt sem lelte meg – ekkor talált be először a 23 éves irányító. Hogy a házigazdák mégis tartották a lépést riválisukkal, az harcosságuk mellett a körmendiek halovány produkciójával is magyarázható. Az első félidőben például mindössze 15 lepattanót szedtek, míg a hazaiak 25 alkalommal gyűjtötték be a gyűrűről lepörgő labdát. A triplák tekintetében ugyanakkor egyik csapat sem jeleskedett, bár hárompontos-specialistákból egyik oldalon sincs hiány, a MAFC 11 százalékos (1/9), a Körmend pedig 20 százalékos (2/10) pontossággal tüzelt a 6.25 méteres vonalon túlról…

A második félidőt három és fél perces körmendi kosárszünet és ez idő alatt kilenc hazai pont nyitotta. Ám a vendégek – mintha nem érzékelték volna a vészhelyzetet – ugyanazt a közhelyes kosárlabdát játszották, mint amivel addig próbálkoztak. A műegyetemisták annak ellenére kézben tartották a meccset, hogy Jitim Young és Góbi Henrik a harmadik felvonás hajrájában begyűjtötte negyedik faultját – a hajrában pedig kiváló büntetőzéssel végképp térdre kényszerítették ellenfelüket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik