Euzebiusz Smolarek: A két gól ellenére sem érzem hősnek magam

Vágólapra másolva!
2007.11.18. 13:13
„Két gólom ellenére sem érzem hősnek magam. Az egész csapat nyerte meg a mérkőzést, mindenki keményen dolgozott a sikerért – mondta Euzebiusz Smolarek, a továbbjutást szombaton este kiharcoló lengyel labdarúgó-válogatott klasszisa a belgák elleni chorzówi Európa-bajnoki selejtező után.
Euzebiusz Smolarek gólöröme
Reuters
Euzebiusz Smolarek gólöröme
Euzebiusz Smolarek gólöröme
Reuters
Euzebiusz Smolarek gólöröme

A Racing Santander csatára kilenc találatot szerzett a kvalifikáció eddigi összecsapásain, vagyis óriási szerepet játszott a Leo Beenhakker által irányított gárda történelmi sikerében. Ráadásul Smolarek lengyel csúcsot is felállított, korábban senki sem szerzett ennyi találatot egy selejtező-sorozatban.

„Egyelőre még fel sem fogtam, hogy történelmi diadalt arattunk. De nem állítom, hogy ez volt a legfontosabb mérkőzésünk, mert ezzel csak bebiztosítottuk jó helyünket a csoportban. A kazahok, az azeriek és a beégák elleni korábbi győzelmek legalább ilyen fontosak voltak” – szögezte le a klasszis.

Euzebiusz Smolarek a szombat esti duplázást megelőzően két gólt rúgott Portugália (2-1), négyet Kazahsztán (1-0, 3-1) és egyet Azerbajdzsán (3-1) ellen.

„Az első gólom előtt segített a hibázó belga védő, de éreztem, hogy ilyen megoldást választ. Tudtam, hogy fiatal és tapasztalatlan játékosról van szó, és hajlamos a hibázásra. Sikerült kihasználnom a bakiját” – emlékezett az első találatra a lassan nemzeti hősnek számító futballista.

Euzebiusz Smolarek annak is örül, hogy a kazahok elleni varsói mesterhármas után ismét bebizonyította jó formáját.

„A mostani mérkőzés előtt a kapitány annyit mondott: most semmit sem ér a kazahoknak rúgott három gólom. Erre azt válaszoltam: nagyon is sokat számít, hiszen annak köszönhetően hosszabbították meg az Ön szerződését. Persze csak viccelődtünk egymással…A találkozón sokkal komolyabb feleletet adtam” – zárta mondandóját a 26 éves támadó.

Euzebiusz Smolarek eddig 27 találkozón 13 gólt szerzett, ezzel már eredményesebb támadónak számít, mint édesapja, az 1982-es világbajnokságon bronzérmet szerzett lengyel válogatottban kulcsembernek számító Wlodzimierz Smolareket (61/12)

A lengyelek először jutottak tovább az Európa-bajnoki selejtezőből és már hónapok óta tudott, hogy a 2012-es kontinenstornán is ott lesznek, hiszen az ukránokkal közösen rendezhetik meg az eseményt.

EUZEBIUSZ SMOLAREK GÓLJAI

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik