A franciák pezsgővel ünnepelték, hogy kijutottak a kontinenstornára

Vágólapra másolva!
2007.11.18. 19:50
Egy üveg pezsgővel ünnepelték meg a francia labdarúgó-válogatott tagjai és a szakmai stáb azt, hogy csapatuk kijutott a 2008-as, svájci-osztrák rendezésű Európa-bajnokságra. Mint ismeretes, azzal, hogy a Skócia–Olaszország összecsapást 2-1-re a világbajnok itáliai válogatott nyerte, eldőlt, hogy a B csoportból az olaszok és a franciák jutnak ki a kontinenstornára.
Raymond Domenechnek van oka mosolyogni
Raymond Domenechnek van oka mosolyogni
Raymond Domenechnek van oka mosolyogni
Raymond Domenechnek van oka mosolyogni

„Ebéd után együtt felbontottunk és elfogyasztottunk egy üveg pezsgőt” – msélte a 2000-ben Európa-bajnoki aranyérmet szerző „gallok” jelenlegi szövetségi kapitánya, Raymond Domenech.

„Meg kellett emlékeznünk erről az alkalomról, nem hagyhattuk szó nélkül, ami történt. Jómagam csöndes, békés örömmel élveztem ezeket a pillanatokat.”

A szakember hozzátette: most a továbbjutással bebizonyosodott, hogy a francia futballban megvan az a megbízhatóság, ami korábban hiányzott.


„Teljesen normális, hogy Franciaoszág együttese minden második évben ott van a legnagyobb tornákon. Az pedig már csak a ráadás, szép ajándék, ha bejut a döntőbe, vagy mondjuk meg is nyeri azt” – fogalmazott.

A 2006-os vb ezüstérmesének még egy mérkőzése van hátra a selejtező-sorozatban; a francia válogatott szerdán Ukrajnában lép pályára.

Domenech leszögezte: ennek a meccsnek is van tétje a játékosok számára, akik mostantól fogva azért versengenek majd, hogy bekerüljenek az Európa-bajnokságon szereplő csapatba.

„Az Euro 2008-ra megkezdődött a felkészülés” – jelentette ki.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik