Győzelemmel ünnepeltette magát Németország és Csehország

Vágólapra másolva!
2007.11.17. 22:24
Az Európa-bajnoki selejtezők D-csoportjában mindkét már továbbjutott csapat, Németország és Csehország is hazai pályán fogadta soros ellenfelét, és mindkét csapat győzelemmel bizonyította: nem véletlenül jutott ki az elsők között Ausztriába és Svájcba.
Lukas Podolski (balra) remek játékkal járult hozzá a német győzelemhez
Reuters
Lukas Podolski (balra) remek játékkal járult hozzá a német győzelemhez
Lukas Podolski (balra) remek játékkal járult hozzá a német győzelemhez
Reuters
Lukas Podolski (balra) remek játékkal járult hozzá a német győzelemhez

Németország nemzeti tizenegye a legutóbbi, októberi Csehországtól elszenvedett müncheni 0-3 után ezúttal a hannoveri AWD-stadionban igyekezett bizonyítani: nem érdemtelen a szurkolók kitartása a Nationalelf mellett.

Az akarat hamar eredményesnek is bizonyult, ugyanis a németek már a 2. percben megszerezték a vezetést. Lukas Podolski csapta be a védőket, beadása végül Clemens Fritzhez jutott el, a brémai játékos pedig kihasználta a lehetőséget: a léc alá fejelt.

A hazaiak lendülete nem hagyott alább és továbbra is nyomás alatt tartották a ciprusiak kapuját. A 20. percben megszerezték a második gólt. Ezúttal is Fritz volt az egyik főszereplő: a szélső egykori csapattársát, Miroslav Klosét szolgálta ki tökéletesen, ő pedig pontosan fejezte be az akciót (2-0).

Szünet után hamar újabb gólnak örülhettek a németek: az 53. percben Klose volt a kiszolgáló, Podolski megelőzte védőjét és Georgallidisz hálójába helyezett.

És még nem volt vége a német gálának... A 82. percben ismét Podolski „akciózott”, elfutása után Hitzlspergernek szinte csak bele kellett tennie a lábát a labdába (4-0).

Németország fölényes, 4-0-ás győzelmet aratott a szigetország felett, és valamit jóvátett a csehek elleni vereség után. Joachim Löw csapata szerdán Frankfurtban Wales ellen folytathatja a szurkolók kiszolgálását.

Csehország a müncheni örömjáték után felszabadultan léphetett pályára Prágában. De azt azért túlzás lenne állítani, hogy teljesen tét nélküli találkozó elébe néztek volna, hiszen egy Szlovákia elleni mérkőzés mindig különös jelentőséggel bír Csehországban.

Ennek megfelelően is kezdtek a csehek. A 13. percben Pospěch passzát a juventusos Zdenek Grygera lőtte jobb lábbal a szlovák kapuba. Továbbra is támadtak a hazaiak, de az első félidőben nem sikerült újabb gólt szerezni, így 1-0-val fordultak a csapatok.

A második félidőben sokáig semmi nem történt, aztán beindult a gólgyártás: Kulič kétgólosra növelte a csehek előnyét, de három minutummal később Galásek öngólja még reményt adott a szlovákoknak.

Alig négy perc telt el, és újabb gól, a szerzője Rosicky, ami azt jelentette, hogy Csehország 3-1-re verte a szomszédos Szlovákiát – újabb ok a cseh örömre.
D CSOPORT
Németország – Ciprus 4-0 (Fritz 2., Klose 20., Podolski 53., Hitzlsperger 82.)
Csehország – Szlovákia 3-1 (Grygera 13., Kulič 76., Rosicky 83. ill. Galásek 79. - öngól)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik